HAIRTALK

Hei! Jeg har fått endel forespørsler om håret mitt – hvordan jeg holder det sunt, hvordan jeg har fått det så langt osv. Derfor tenkte jeg at det var en god ide med et eget innlegg slik at jeg får svart dere. 

Først og fremst; hvordan jeg har klart å spare det så langt. I første klasse på vgs brukte jeg extensions fordi at håret mitt rakk meg til rett nedfor skuldrene. Jeg måtte klippe det såpass kort fordi at det hadde blitt så utrolig slitt i løpet av den sommeren. Jeg tok ikke vare på det i det hele tatt på den tiden – her snakker vi bading i klor, saltvann og ingen beskyttelsesprodukt før bruk av rette – og krølltang. Det slet en del som dere sikkert kan tenke dere, haha. Den feilen lærte jeg av for å si det sånn! Etter det ble jeg obs på hvor viktig det faktisk er å ta vare på håret dersom en vil ha langt og sunt hår. 

Jeg brukte vel extensionet hele første klasse, men fant ut etterhvert at det var utrolig stress med tanke på at jeg gikk på idrettslinja. Det vil si gym og aktiviteter hver dag som da førte til masse vasking av hår. Jeg sluttet med extensionet til slutt og etter det har jeg bare latt håret gro. Det som er gullerota for meg er rett og slett å ikke gå til frisøren å stusse det så ofte som anbefalt. Da jeg gjorde det følte jeg aldri at håret vokste, fordi at så fort det hadde vokst på seg et par cm gikk jeg jo å klipte det rett av. Hva er vitsen? Greit nok at det ser sunnere ut, men dersom du faktisk tar vare på det ser det fortsatt sunt ut – uten å måtte stusse tuppene. Nå stusser jeg meg alt fra 2-4 ganger i året og det holder for meg. Ellers er jeg superflink, om jeg får si det selv, til å ta godt vare på det. Jeg bruker kun frisør – og godt omtalte produkter. Med tiden har jeg blitt utrolig kresen på hva jeg putter i håret mitt og det tror jeg er en god ting. Uten om det prøver jeg å ikke rette håret hver dag, og bruke mindre hårspray. Det går fint i perioder, men som oftest tyr jeg til rettinga igjen etter en liten stund. Not good, men håret blir hundre ganger finere da. 

Jeg bruker shampoo og balsam fra Joico. Disse er utrolig gode og gjør håret mykt og skinnende. I tillegg tilfører de masse fuktighet, og det trenger mitt hår massevis av. Elsker de! Jeg vasker det så lite som mulig, rett og slett fordi at det sliter veldig på håret. Da må jeg også få legge til det at jeg er veldig heldig med at håret mitt så og si aldri blir fett. Derfor er det ikke ekkelt for meg. Jeg skjønner hvis du er av den typen som sliter med fett hår – da er det ikke så mye annet enn å vaske det som hjelper. Jeg vasker det ca 2-3 ganger i uken. Dersom jeg trener masse vasker jeg det selvsagt oftere, men normalt sett er det ikke mer enn som så.  

Og kure håret er også kjempe viktig. Det gjør jeg to ganger i uken for å gi det en dyp “treatment” og for å bygge det opp igjen. Jeg bytter på kurer hele tiden, men akkurat nå bruker jeg denne fraJan Thomas sin linje. Vi fikk de inn på jobb for ikke så alt for lenge siden, og derfor ville jeg teste den ut. Ellers elsker jeg Marrocon Oil sin maske utrolig godt. Tror faktisk det må være min all time favoritt, altså. Denne er også god, da – men jeg foretrekker Marrocon sin.

Etter dusjen sprayer jeg alltid denne leave-in conditioneren til Bjørn Axen. Denne er super! Huske du den gule balsamsprayen man kjøpte på matvarebutikken som barn? Denne minner om den! Kjempe god til å løse opp floker og tamme håret litt. Til slutt tar jeg på litt olje fra enten Maroccon Oil eller Biosilk i tuppene.

Thats it! Håper dere fant dette interessant. Xx <3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg