Til 8 porsjoner trenger du:
♥ 8 egg
♥ 2 dl sukker (jeg valgte sukrin for et litt sunnere resultat)
♥ 2 dl mel
♥ 200 gr mørk kokesjokolade
♥ 200 gr margarin
– Start med å smelte margarinen –
– Knus sjokoladen i små biter mens margarinen smelter –
– Putt sjokoladebitene ned i den smelta margarinen og vent til at sjokoladen har smeltet –
♥ Pssst! Sukrin smaker og ser ut som sukker, forskjellen er at det er mye sunnere..
– Pisk sukrin og egg lett –
– Bland deretter smør – og sjokoladeblandingen sammen med eggedosisen –
– Sikt mel og rør godt. Prøv å ikke få klumper i røren –
– Hell røren over i ønsket form og stek på 180 grader i rundt 7-8 minutt. –
– YOU ARE DONE! –
Håper dere tester den ut! Den er helt nydelig. Det er kun en eneste ting jeg duger til på kjøkkenet, og det er nettopp denne fondanten. And I love it! Den er perfekt til å servere i alle anledninger – jentekveld, bursdag eller kanskje filmkveld? Lag den og nyyyt! Min absolutt favoritt dessert ♥
Pssst! Sukrin smaker IKKE som sukker,det er bare tull 😉
A: Jo, i bakverk gjør det det! 🙂
Ca Hvor mange blir denne røren til?
Skal du ha så mange egg?
Sukrin smaker dessverre ikke som sukker i bakverk! Derfor de fleste aldri bruker kun sukrin. Blir som regel en kald ettersmak 🙁 Så da har du hatt flaks i denne isåfall!
Den leiligheten der dere spilte inn det beste vorspielet, var det din leilighet? Ble litt sjokkert, trodde du hadde det mye finere haha
Lisa: Ja 🙂 Du kan jo halvere oppskriften også om du ønsker!
Anonym: Hey! Nei, det var en suite 🙂
Du skriver “ha i ønsket form”, men den må vel være en viss str for å fortsatt være flytende inni? Mtp at du har satt en steketid og grader.. Så hva slags skåler/ hvor store posjoner har du i hver? Om du skjønte spørsmålet?
Vet dette ikke har noe med sjokolade å gjøre, men jeg er elsker å se på kuwtk! Jeg finner ikke de nyeste episodene… Så da lurer jeg på hvor du finner det😊 PS; prøvde denne oppskriften, ikke stor dan av så mye sjokolade, men denne var SUPER GOD!! 🙂
M: Hei! Du kan bruke store muffinsformer 🙂
Hvor kjøpte du koppen ?
Ellen: Ikea!
Oki takk 😘
Prøvte desse ut:) NAM!!:) anbefalte de til min pappa som er utdanna kokk:) til å me han har kost seg me desse idag:)
Håpe du har ein super dag:) Du ser virkeli ut til å ver lykkeli å har alt du kunne ønska deg:)
Ønsker deg alt godt:)
Klem:)<3
Skal definitivt prøves ut ved neste besøk, gleder meg!
Oppskriften er jo som tatt rett fra matbloggen jo:) kildehenvisning da?
Anonym: Hva snakker du om? Jeg har ikke denne fra noen blogger, denne har jeg fra mammaen min.
Eggedosis….ja😆
Sukker er sunnere enn sukrin. Sukker kan du slanke vekk, mens i sukrin er det stoffer du ikke kan slanke vekk. Just sayin
Skal prøves 🙂
Steker du sjokoladefondanten på varmluft eller under- og overvarme? 🙂
herregud, hun deler SIN oppskrift, SINE erfaringer, slutt å lag så mye oppstyr av det. Unødvendige kommentarer mange kommer med!
du er nydelig Isabell, you go girl😊❤️
Sukrin er ikke sunnere da det ikke er sukker(ett naturlig stoff kroppen skjenner til og vet åssen den skal behandle), men søtningsmiddel. Ett søtningsmiddel er ett ukjent stoff som kroppen ikke kjenner, men siden du har smaksløker på tungen vil det gjøre at kroppen tror det er sukker og vil da gjøre at kroppen vil produsere insulin for å redusere/øke blodsukkeret ditt.. Derfor, over lengre tid, om du du kun bruker sukrin istedet for sukker, kan det i hverstefall føre til at leverfunksjonen svikter og du kan risikere å få diabetes 🙂
Hvor mange fondanter blir det av denne røra? Ser veldig gode ut 😍
takk for fin oppskrift! 🙂 Så flink du er!
Tror nok ikke jeg blir å lage denne da den inneholder SINNSYKT mye kalorier.
200gr smør= 1500 kcal
så mange egg = 600kcal
sjokoladen= 1000 kcal
Mel vet jeg ikke, og sukrin sparer deg for mange hundre. Men fremdeles er det et sinnsykt høyt kalori innhold så denne anbefales ikke for oss som passer på vekta! Hihi.
Det må vøre rundt 1500 (MINST) i en av de fondantene. Eller fikk du plere enn bare de 2 du viste bilde av?
Uansett! GOD tur til varmere strøk 🙂 Jeg reiser også imorgen til gran canaria, det skal bli deeeeeeilig!
Hei Isabel. Jeg lurte på om sukker og egg skal piskes lett eller til en eggedosis? Det så veldig godt ut! 🙂
Til eli over her; det står jo at oppskriften gir 8 porsjoner, så da ligger vel pr porsjon i underkant av 500 kcal. Det er jo ikke akkurat slankevennlig, men hva kan man egentlig forvente av en dessert som dette?
Isabel, jeg vil anbefale deg å teste ut sukrin gold istedetfor sukrin. Sukrin gir en veldig kald ettersmak og derfor foretrekker mange sukring gold. Om du vil gjøre den sunnere kan du prøve å erstatte hvetemel med mandelmel eller havremel, og bytt ut margarin med meierismør 🙂
Helsestudent: Hva slags studie er det du går på, da? Håper virkelig ikke du skal jobbe verken med ernæring eller diabetes, i hvert fall, for sukrin kan absolutt ikke ødelegge leveren. Dessuten er det bukspyttkjertelen som blir rammet ved diabetes. Greit å vite til eksamenen din 😉
Å herregud så digg. Den må jeg få testet ut!
Gøyalt innlegg!