den berømte kyllingwoken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har jeg mast om denne kyllingwoken min uten å dele oppskriften med dere, litt for lenge! Nå skal det sies at dette ikke er noe hokus pokus, som er nettopp derfor jeg mestrer denne retten, haha. Jeg står sjeldent på kjøkkenet, kun fordi jeg er udugelig og maten ikke ender opp som noe særlig spiselig. Så det så! Kyllingwoken er jeg en racer på da, så dere kan jo tenke dere selv hva som blir servert hver gang P maser seg til at jeg skal diske opp middagen for dagen? Han blir like sjokkert hver gang 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

· TIL FIRE PERSONER TRENGER DU ·

6 kyllingfiletter  ris  kokosmelk  woksaus  soya ♥ grønnsaker etter eget ønske

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse er mine favoritter som jeg alltid bruker. Spesielt denne woksausen er et must, den smaker helt nydelig! Ikke for sterk, ikke for mild, ikke for krydret og ikke for tam i smaken. Akkurat slik jeg liker det – og da vet du at det er godt, for jeg er overdrevet kresen i matveien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

· SLIK GJØR DU ·

Start med å koke opp ønsket mengde ris. Kutt opp kyllingfilletene i små terninger, og stek dem til de blir gyldne og gjennomstekte. Husk å krydre over med salt, pepper og litt hvitløkspulver. Deretter steker du grønnsakene. Når det er gjort, blander du inn sausen og kokosmelk. Jeg bruker å ta hele den lille boksen som dere ser på bildet over, men det er smak og behag. Selv elsker jeg kokosmelk i mat, så jeg liker å ha i litt mye. Avslutt med å la det hele småkoke til sausen har blitt tjukkere i konsistens og trekt inn i resten. Voila! 
 

23 kommentarer

Siste innlegg