SANNHETEN OM BLOGG-NORGE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg opplever ofte at folk har en nokså forskrudd oppfatning av blogg-bransjen. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har fått høre både at det å blogge ikke er en jobb, ei heller at det er krevende. Jeg skjønner halvveis hvordan disse oppfatningene kan oppstå, for dere ser jo ikke baksiden av det å være toppblogger. Dere ser for eksempel ikke all regnskap, eller alle timene jeg sitter klistret fremfor mac’en for å skape innhold til dere. Dere ser ikke når jeg gråter på kveldene grunnet fæle og direkte ondskapsfulle kommentarer. Det er så mye dere ikke vet.

Jeg synes at man skal være litt mer forsiktig med hva man uttaler seg om. Politikk for eksempel, det holder jeg kjeft om og ytrer meg ikke noe om. Hvorfor? For jeg er svært lite innsatt i politikken. Det er synd, for jeg skulle gjerne vært mer engasjert, men jeg er ikke det. Derfor går jeg heller ikke rundt å ytrer meg, nettopp fordi at jeg ikke vet nok om det. Kanskje en litt dårlig sammenligning, men jeg tror dere skjønner poenget mitt likevel. Jeg vet ikke, jeg kjenner bare at jeg er så lei av å høre alle disse meningene om at livet som blogger er så vanvittig enkelt og nesten som en dans på roser, når sannheten er så langt i fra det. Ja, det er fantastisk å kunne drive med dette, men fy faen så mye arbeid OG ulemper det finnes ved å være i denne bransjen også.

Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke trodde at det skulle være så tøft å være på topp, men der tok jeg inderlig feil. Det er så mye jeg også ikke visste i starten, men jeg lærer meg på veien. Ting tar så klart tid, det er vanvittig mye man skal sette seg inn i. Bloggen må prioriteres x antall timer hver eneste dag for at den skal være interresant for leserne å lese. Har dere tenkt på at jeg aldri har fri, for eksempel? Jeg jobber tjuefire timer i døgnet. Jeg er alltid på jobb. Alltid. Til tross for det elsker jeg jobben min, og jeg er så takknemlig over at jeg har klart å gjøre om en hobby til et firma. Jeg er døds stolt over meg selv og alt slitet jeg har gjennomgått for å ta meg hit jeg er i dag. 

Det jeg vil frem til er at alt ikke er så sukkersøtt som det kanskje kan fremstå som noen ganger.

99 kommentarer
  1. Det er overhodet ikke noe synd på deg og slutt og lek offer! Du får tross alt over 200 000kr i mnd! Ikke noe stakkars deg her!

  2. Hvorfor lager du ikke klart sann 4innlegg dagen før, også får du fri dagen etterpå? Da har du en hel dag å finne på nye ting til dagen etterpå 🙂

  3. Du er fantastisk isabel, drit i alle de kommentarene som rakker ned. Det sier det meste om dem, å de som får seg til å sitte slik er fulle av sjalusi og ikke minst må de slite psykisk. Hadde det ikke vært for noen av de delene, så er det ingen som har hadd behov for å sitte å kritisere noen heller.
   Du er en super blogger, du gjør en vanvittig god jobb og jeg følger med på deg i tykt og tynt! Du er en helt herlig jente/dame, som jeg verdsetter utrolig høyt fordi om jeg ikke kjenner deg slik personlig. Men du er super! stå på <3

  4. Litt rart at du sier du bruker så mye tid på bloggen. Alle innleggene dine er korte og stort sett kjedelige. Skulle ikke du begynne å skrive interessangt stoff? Har ikke sett noe til det enda.

  5. Sant så sant. Jeg har blitt sånn selv. Jeg tenker hele tiden på blogg og bilder, samt instagram og snap, men i blant er det viktig å legge vekk jobb og kun fokusere på det som er i nuet.

  6. Hvis hun har dårlig innlegg, skriver innlegg som ikke interesserer deg, tjener for mye penger for hva du som menneske takler å høre eller alle de andre tingene folk klager på. Hvorfor i alle dager gidder dere bruke tiden deres på å gå inn på bloggen hennes og lese innleggene da? Bare for å finne noen å rakke ned på? For å kanskje føle dere selv bedre i 2 minutter? Dere må virkelig få dere et mer interessant liv, for hvis dere skal fortsette sånn så kommer dere til å ende opp med et ganske trist liv.
   Du gjør en super jobb Isabell! Å tenk at det er ikke du som gjør noe feil her, det er de som sitter bak skjermen å skriver dritt! Stå på videre, bloggen din er helt gull👌🏼❤️
   Synd at folk skal bruke dere toppbloggere som offer fordi dere tjener bedre en de eller fordi dere har oppnådd mer her i livet en dem!

  7. Jeg liker deg veldig godt, Isabel, men akkurat denne er jeg uenig i.Hvis du tror det er så enkelt å ha en ordinær jobb, så vil jeg påstå at du tar feil. Jeg er klar over at du har jobbet i parfymeri osv tidligere, men det finnes ganske mange andre jobber enn det. Jeg for eksempel, jobber med rus og psykiatri. Det er ikke uvanlig at jeg blir spyttet på, sparket eller slått, og bli skreket til, samt snakket til på en særdeles negativ måte. Ikke bare en enkeltgang, men gjerne en som sitter hele vakten og snakker nedsettende til meg. Eller en eller flere som i løpet av vakten skriker skjellsord til meg.I tillegg skal jeg gjøre jobben min, som innebærer alt fra å sette en sprøyte til ta en samtale med en som sliter. Eller kanskje tilogmed iverksette gjenopplivning på en som har tatt overdose.
   Jeg må forlate familien min/barna mine for å gå på jobb, enten det er julaften eller bursdagen deres. Det har så absolutt hendt at jeg har måttet gå på do for å tørke tårene, men så er det tilbake til avdelingen for å jobbe igjen. For ikke snakke om truslene jeg får både på meg, og familien min. For dette tjener jeg luselønn i forhold til deg. Så beklager, men å sammenligne blogging med annen ordinær jobbing, er helt absurd i min verden.
   Men for all del – jeg skjønner at det er mer bak bloggingen enn det du viser oss, og jeg ser jo at du får mange stygge kommentarer. Det unner jeg deg virkelig ikke, og håper du greier å heve deg over det.

  8. Fint skrevet! Når man har en så stor blogg får hjernen aldri fred. Det blir som en evig sirkel der bloggen blir prioritert ovenfor alt annet 🙂 Dere som kommenterer frekt kan jo prøve å ha en blogg med tusenvis av lesere? Kanskje da vil dere forstå hvor hardt det egentlig er

  9. Skjønner st det er mer jobb enn man skal tro, men assa med den lønna så burde da det bare mangle?? I forhold til lønna du får, så kan du ikke si at det er myw og hard jobb altså

  10. I går publiserte du ett eneste innelgg om “uken som gikk”, altså en oppsummering. Tok det 24timer å tenke ut/produsere? Jeg tror på at blogging er veldig krevende, og jeg vil absolutt kalle det en jobb. Men at dere bloggere er på jobb hele døgnet og aldri har fri er vell litt å ta i. Dere har ingen faste arbeidstider og er derfor svært fleksible. Kan feks skrive blogginnlegg på forhånd og ta fri en dag. Jeg leser ofte slike innlegg om arbeidsmengden til bloggere, og hvor ekstremt mye dere jobber. Dagen etter leser vi plutselig om at i dag har jeg: “fiksa negler, lagt nye vipper, vert hos frisøren, shoppa, henta pakke på posten osv.” Jeg har IKKE tid til slikt i min hverdag, da jeg er på jobb og må sette av tid til slikt på kveldstid 🙂 Og da virker det lite troverdig at bloggere jobber så sinnsykt mye mer enn hva man gjør i andre yrker (siden du jobber 24/7).

  11. Her var det mange skarpe klør. Dere sier at det ikke er synd på Isabel, for hun er ingen offer. Men med all den hakkingen der så blir hun et offer. Som det faktisk er litt synd på. Skjønner godt hva du mener Isabel. Det må være litt hardt og lese så mye negativitet hele tiden. Jobb er jobb og alle har valgt sin jobb. En som har en ‘lukseriøs jobb’ må da også få syntes at det er slitsomt til tider. Og man må også ta i betraktning all tenkingen. En drosjesjåfør sitter hele dagen, men du verden og slitsomt det er for hjernen etter en hel dag bak rattet. Er sammen med en så det vet jeg. Og Isabel tenker sikkert veldig mye på hvordan hun best skal få det til.

  12. Du tjener jo så sykt mye mer enn alle andre som jobber en 8timers jobb. Du velger vel selv når du skal jobbe og ikke, og ikke alltid du gir innlegg som krever særlig jobb

  13. Jeg er skikkelig fan av deg, Isabel, og jeg er HELT enig i at blogging er en jobb. Så får det være litt mer opp til hver enkelt å bedømme hvor tøff av en jobb det er. Men å si at du ALLTID er på jobb, 24 timer i døgnet, det blir vel en overdrivelse? Det er sikkert en teit ting å pirke på, men rett skal værra rett!!
   Dere bloggere har jo så ekstremt mye fritid og fleksibilitet! Du kan for eksempel sove til klokka 12, dra og gjøre et par ærender, osv.; dere har faktisk friheten til å legge opp dagen deres akkurat sånn dere vil, uten å være låst til en arbeidsplass mellom 08 og 16. Sier ikke at det er noe galt i dette, men det er jo sånn det er 🙂 Poenget mitt er at jeg tror bloggere tar denne “friheten” ganske for gitt; jeg tror du hadde hatt veldig mange flere innlegg og bedre kvalitet på bloggen din om du faktisk hadde satt deg ned og jobbet intensivt mellom 08-16 hver dag. Da hadde du sluppet å “ALLTID være på jobb” også 😉

  14. Blogg er vel kanskje på mange måter en jobb , men at der er like hardt eller hardere sliter jeg litt med å tro . Hva definerer du som timer du jobber med blogg? Er det jobb for deg å sette på vipper , negler eller å gå til frisøren fordi du får det sponset ? Ser du på det som arbeid ? 🙂
   du har jo selv uttalt at du bloggingen på Rhodos ikle var så særlig bra . Du fikk ikke blogger slik du pleier . Helt å innafor å reise på ferie , men en VANLIG arbeidstaker kan som regel ikke feriere flere måneder om sommeren og selv med et hjemmekontor er det visse ting som kreves. Man kan ikke bare ta seg en day off eller ødelegge ting rundt seg fordi man var venne og kjærestedrama . SÅ kjære deg, hvis du virkelig ønsker at folk skal se på blogging som en jobb burde du begynne å oppfører deg må en måte der det virker som om du faktisk tar jobben din seriøst ..

  15. Selvsagt ikke. Poenget mitt er at vi alle vet hvor mange timer døgnet har, og det blir da lett å gjennomskue hvor lang tid man da har igjen til blogg enkelte dager. Jeg foretrekker en litt mer ydmyk holdning som at “ja blogging er en jobb. Det tar tid og det er krevende som alle andre jobber. Og ikke minst en psykisk påkjenning de fleste ikke ville taklet”. Men, dere har jo fri dere også. Som for eksempel når man reiser 7 uker til Rhodos. Da skrev du til og med selv at bloggen gikk på halv åtte hele den perioden. Som student med jobb vedsiden har jeg ikke hatt ferie på flere år, da jeg jobber når det er fri fra studie. Jeg vet at det er mange som er i samme situasjon som meg, og da kan dine tanker om bloggere sin arbeidsmengde virke en smule provoserende, FORDI det virker som dere ønsker sympati fordi dere jobber så mye. At det er synd på dere. Slik oppfatter jeg hvertfall dette innlegget. Og utifra kommentarene ser det ut som flere gjør det samme.

  16. Blogging er det mest tragiske jobben i Norge! Helt latterlig å betale bloggere så store pengebeløp for å skrive masse piss og svada!!! Tragisk!!!!

  17. Slutt å syt og lek offer at det er mye jobb å være blogger da du får 200 000kr på å selge deg selv!

  18. Det mange folk mener når de sier at blogg ikke er en jobb er at det blir for dumt at man som blogger skal tjene like mye som en lege f.eks. Å i det hele tatt sammenligne de to tingene er latterlig. Det er sikkert mye jobb bak blogging, men ikke i nærheten om du sammenligner det med 5 harde år som legestudent. Og likevel klager dere. Lønnen du får er jævlig høy i forhold til hvor lite du gjør som blogger, det kan ingen si noe på. Og vi som har vanlige jobber fra 8-16 og tjener maks 20 000 i mnd har ganske mange tunge dager med mye jobbing vi óg, men vi har faktisk lov til å klage, spør du meg da.

  19. Vanligvis enig i mye av det du skriver, men om du her er ute etter å rette folks misoppfatning ifht. å jobbe med en blogg bør du kanskje formulere det litt annerledes. For, altfor mange mennesker i vårt samfunn jobber ræva av seg for å få endene til å møtes, og for i det hele tatt å ha rå til å finne på noe i frihelger. En blogg på et nivå som din kan umulig kreve samme innsats, ei heller en kostbar utdanning i forkant for å være i stand til å gjennomføre jobben. Bloggere tjener i overkant mye, med tanke på arbeidsmengde og ikke minst arbeidet i seg selv. Hvis man går litt nøyere etter i sømmene, skjønner vel alle at de fleste ordinære jobber har helt andre krav til arbeideren, enn hva en blogg har. Og kanskje etter endt arbeidsdag går de hjem og bekymrer seg for hvordan måneden skal gå rundt, og kanskje opplever de også mobbing på arbeidsplassen, eller har andre psykiske problemer som så veldig mange i verden som de må deale med i tillegg til en jobb som krever mer enn de har å gi. Problemer hva gjelder økonomien måneden gjennom er det ikke én toppblogger i vårt vide land som behøver å hanskes med, nettopp fordi de er meget høyt lønnet. Hvor vidt det er rett eller galt orker jeg ikke å ytre meg om.
   Og om noen jobber 24 timer i døgnet er det noe galt et sted, for det er vel ikke tillat på noen som helst arbeidsplass, foruten visse unntak selvsagt. Alle vet jo at du sover, du også, så det å si at du jobber 24 timer i døgnet blir jo å forsøke å lure sine lesere.
   Men at blogg er en jobb; ja, uten tvil. Du får jo lønn for det, som en ansatt hos en annen plattform. 🙂
   Konstruktiv kritikk, thats all. 🙂 Ha en fin dag.

  20. Du kan jo gjøre det du vil når du vil ,stå opp når du vil og legge deg når du vil sånn har ikke de fleste det

  21. Jan til Anna Rasmussen (mamma til michelle) sier nylig i en video på bloggen hennes at hun bruker rundt 2 timer om dagen på bloggen, og ellers lever de et helt vanlig liv som alle andre. Hun er en toppblogger!

  22. Jeg jobber som lærer og DET er hard jobbing det. Mye retting av prøver og tentamener i helgene og feriene. Skape godt klassemiljø, legge til rette for læring, mobbesaker og andre konflikter som oppstår mellom elevene eller mellom elev/hjem…..osv osv osv. Ja, det er deilig å ha fri “hele” sommerferien, men jammen er det slitsomt å være lærer også! Men jeg ELSKER det! Og derfor står jeg i det!!! Ooooooog…..når en hvis mammablogger sier at hun totalt bruker max 3 timer på bloggen hver dag, oooog hun ligger på topp på blogglisten….ja….da tenker jeg at det UMULIG kan være så hardt å være blogger. Ja, dere får mye pepper og hets, men en jobber ikke med bloggen 24/7 slik som du skriver. Og at du aldri har fri…..Nei altså….den kjøper jeg ikke!!!

  23. De som er bloggere, sier at det er en jobb, fordi det er dens jobb, det er det de tjener penger på. Men for “vanlige” personer er der på en måte ikke akkurat en jobb. Om det ville vært en jobb for alle. Det er ingen utdanning til å bli blogger. De fleste som er bloggere på topplista er enten folk som har holdt på med blogging lenge, eller har blitt kjent via TV eller sosiale medier. Man kan ikke leve som blogger. Å jobbe på sykehus for eksempel er et ordentlig yrke. Det er noe vi trenger. Vi trenger ikke bloggere i samfunnet. De er fine å ha og se på.
   Grunnen til at noen sier at det er lett å være blogger, er fordi det er dere som gjør at det sånn. Alt med bloggere skal være så innmari on fleek 24/7. Håret, negler, vipper, klær, nese, lepper osv. Man kan jo si at det er noe som øker kroppspresset, eller? Jeg er enig med de KONSTRUKTIVE tilbakemeldingene. Og ikke føl deg alene med kritikken Isabell, du er ikke den eneste bloggeren som er som dette til tider. Min mening❤️ Du er fin blogger da og du er flink, men noen ganger kan det være litt overveldende.

  24. Jeg tror de fleste er enige om at blogg er jobb, ja! Det er også forståelig at blogg er tidskrevende og krever mye oppmerksomhet, da dere må planlegge og tenke ut fremtidige innlegg. Det er flott at du er stolt over arbeidet ditt!
   Men! Som andre har nevnt, har dere bloggerne veldig mye fleksibilitet og fritid. Selv om du sitter fire timer foran macen, gjør du det hjemme i din egen leilighet og kan ta så mange pauser du vil! For hva i all verden har det å si for den alminnelig bloggleser at du poster innlegget klokken 12.00 eller klokken 16.00? Innlegg som inneholder sponsede produkter og lignende har kanskje en strengere tidsramme for alt jeg vet, men neppe uoverkommelige krav. Og ofte er jo innleggene deres om ferie, om middager ute, fester osv., som ikke akkurat kan sammenlignes med en student som skal prestere på eksamen eller en arbeidstaker som skal prestere på en såkalt “normal” arbeidsplass.
   Usaklige og slemme kommentarer tar jeg derimot sterkt avstand fra, og det er synd du og de fleste andre bloggerne må få det.
   Syns det er flott at du tar opp dette temeat da, er jo tydelig mange som engasjerer seg for dette:) Så lenge folk er saklig!
   Kjersti

  25. Kan du ikke la vær å skrive ” for en gangs skyld, det jeg vil frem til”.
   Hvis du mener det du skriver så la vær!

  26. Jeg skjønner at det å være en profilert BLOGGER er krevende, spesielt hvis man er den type blogger som har kommet seg opp og frem ved å være kontroversiell (slik som du) mtp. at alle skal ha en mening om alt det kontroversielle du sier og gjør.
   Men jeg kan IKKE forstå at det å BLOGGE som yrke er krevende sammenlignet med andre yrker. Forrige uke fikk vi vite at Mammatilmichelle jobber 1,5 timer i døgnet, og hun har skrevet bok i tillegg og holder seg permanent på toppen, Sophie Elise har tidligere sagt at det ikke er hardt å blogge ifht. andre yrker, at folk må slutte å klage, og hun har mange flere baller i lufta enn deg, er mye mer samfunnsengasjert og har større kvalitet over det hun produserer.
   Du var nylig på en to måneders ferie i Rhodos, der du såvidt blogget og det som kom ut var dritt, noe du selv også innrømmet. Så jeg bare fatter ikke? Ikke er du på TV, ikke har du skrevet bok, du blir aldri intervjuet, du er ikke modell, du har ikke lansert egen kolleksjon med sminke, klær eller annet svada, du reiser aldri lengre enn til “syden”, du lager ikke videoblogg, du studerer ikke (bare for å nevne et par ting andre bloggere på dine størrelse gjør). Jeg tror du bare er utrolig lat.

  27. Isabel ta og skjerp deg din bortskjemte drittunge !!! Du får 200 000kr i mnd og lever luksusliv og allikevel så klager du!!!! Gleder meg til den dagen du mister kontrakten din og skal finne deg en vanlig jobb! Da kan du åpne kjeften din og klage og syte!

  28. Det som er er at samfunnet hadde klart seg helt fint uten dere bloggere, men vi hadde ikke klart oss uten ordentlig yrker som feks leger.

  29. jeg skjønner godt at du mener blogg er et yrke og som du sier så er vi i 2017 du jobber hardt for bloggen.. men ting kan virke veldig dobbelmoralsk i denne blogg verden.
   har du sett videoen Jan til mamma til michelle nettopp la ut? der han skryter over at de til sammen jobber 3 timer om dagen. altså mammatilmichelle jobber 3 timer til sammen om dagen med bloggen sin. hun ligger på første plass. og i tillegg skryte over inntekten.
   ” der drar noen på jobb 7,5t om dagen, og vi tjener det dobbelt av det på de 3 timene.”
   Forstår du provosjonen?
   Mange fantastisk flinke bloggere der ute( du inkludert), og det er så viktig å bruke stemmen sin rett, og virkelig stå på og prøve å være et godt forbilde! :-)))
   bare en liten kommentar til snappen over at du ikke skjønner hvorfor folk klikker:)

  30. Kan ikke du bare legge opp?? Er lei av dine svada innlegg!!! Kom deg ut i virkeligheten og Finn deg en jobb ute i samfunnet enn å sitte der og tro du er Kim kardashian og sitte og klage at du “jobber” da du får 200 000kr i mnd???? Folk ler av deg Isabel skjønner ikke du at det du skriver er latterlig???? Du lever ikke normalt liv som alle andre hvor man fortjener lønnen sin. Tragisk av nettavisen å betale deg 200 000kr i mnd!

  31. Anbefaler deg og ta en titt på en irsk blogger som heter Retro Flame. Hun skriver masse inspirerende og lange tekster om seg selv og diverse andre ting. Hun har skrevet an detaljert post om hvordan hun har kommet seg dit hun er idag. Kort fortalt så flyttet hun til NY fra Irland, og hun forteller om utdannelsen sin, jobbene sine, slitet med og få Visum. DĖT er dedication det, les det så skjønner du hva jeg mener. Hun har jobbet steinhardt og jobber fortsatt steinhardt. Hun er også sterkt imot og kjøpe følgere på Instagram, og ta shortcuts til suksess. Kanskje en slik detaljert bloggpost kunne vært noe du kunne skrevet så alle kan se hvor hardt du har jobbet.
   Som mange andre sier her, hvis du strukturerer dagen din fra du står opp og jobber med bloggen mellom et spesifikt tidsrom så slipper du sikkert og være på jobb 24/7. JA, jeg forstår at du sikkert har innhold og bilder i bakhodet, men bloggen din har maasse bilder av deg selv og minimalt med tekst, sjeldent har du videoblogger og. Så jeg skal være ærlig, jeg lurer på hvor alt arbeidet blir gjort? Er det vippetimer, frisørtimer og Nelly shopping det går i? Ser ikke ut som du pleier og stå opp særlig tidlig heller utifra snappene dine…

  32. Kommentaren 16:46 – AMEN!!!
   Blogging har blitt en jobb, for du tjener penger og har oppdrag fra de som betaler ut lønna di.
   Men det å påstå at du jobber flere timer om dagen, når du sitter bak et tastatur og har en oppsummering av uka eller å skrive et innlegg om hvor mye du jobber i løpet av en dag og putter inn et bilde av deg selv.
   Jeg vet selv hvor mye jobb det er å finne i antrekk, finne plasser å ta bilde på, legge det inn på pc, redigere, finne ut hva man skal skrive osv.
   Men slutt å SYT!!! Du jobber ikke 8 timer om dagen med 30 min pause. Du kan ta pause når du vil, du kan reise på ferie i 2 mnd og skriver helt håpløse blogginnlegg (noe som er greit, for du har jo ferie fra jobben din). Men du må slutte å klage og heller sette pris på den friheten du har. Du tjener mer enn de fleste gjør, du jobber nok mindre, vil jeg påstå, enn de fleste i landet her gjør til en slik lønn. Sett litt pris på det i stedet.

  33. Nå får dere gi dere! Hun har da aldri sagt at det er synd på henne? Og hvis hun skriver så kjedelige innlegg, hvorfor gidder dere å lese bloggen? Ingen som tvinger dere!

  34. Mange lite forståelsesfulle mennesker her.. Syns det er “hardt! nå jeg å holde bloggen og jeg har under 100 lesere, får svært sjeldent ekkle kommentarer og har ikke avtaler å holde. Du er kjempe flink i jobben din! 🙂

  35. Å skrive om seg selv og legge ut masse bilder av seg selv ER IKKE EN JOBB. I mine øyne er dette en hobby. Jeg forstår godt at alle de fæle kommentarene tar på og alt det der, men du velger jo helt selv om du vil blogge eller ikke. Som nevnt over her du var nylig i Rhodos i to måneder, hvor mange andre som jobber fulltid har mulighet til dette? INGEN. Du får sponsa klær, sminke og alt mulig duppeditter. Og ikke for å snakke om du tjener mer i måneden enn hva jeg gjør på et år. Jeg forstår bare ikke åssen dere bloggere kan sitte å kalle det enn jobb. Skulle likt å se dere i mer omfattende yrker , f.eks. i helseomsorgen. Der du faktisk svetter når du jobber, og hvor du faktisk gjør noe fint for andre og ikke bare deg selv. For all del jeg liker bloggen din og leser den fast, men jeg er så møkk lei av disse toppbloggerne som sitter å preiker om at blogg er jobb, og faktisk lever av dette. Jeg bare syntes det er vilt urettferdig at en som skriver om dagens antrekk, legger ut 1000 bilder av seg selv, blir sponsa dyre produkter, du kan legge deg når du vil, du kan stå opp når du vil, ingen som bryr seg om du ikke er på jobb før klokka 11, fordi du sitter foran pcn hjemme, og er din egen sjef. Nei jeg bare syntes det er ekstremt urettferdig og jeg blir så lei av å høre dere prate om hvor hard jobben deres er. Nei da skulle dere prøvd en dag i våres sko.

  36. Det å si at du fortjener 200 000 for å sitte å skrive er helt patetisk. Du gjør ingenting spessielt ut av deg. Du sløser tusenvis av kroner på klær, og sånn som en chanelveske til 50 000,-, hvorfor ikke bruke de pengene på noe annet?

  37. Det er veldig lite jobb i forhold til lønn. Jeg studerer, jobber og trener hver dag.. du kan gjøre hva du vil og blogge om det og til og med få veldig mye betalt..ikke mange som kan dra 5 uker til utlandet.. så du er ganske heldig med den “jobbsituasjonen” din!

  38. La nå Isabel være i fred! Hvis du ikke syns at det er noe interessant så ikke gidd å gå inn her bare for og være dritt?? Bare ikke klikk deg inn!
   Hu fortjener ikke alt det som kommer mot henne! Tenk om alle hadde vært sånn mot deg? Tror ikke det hadde vært så kult!
   Isabel, du er ei vanvittig snill og vakker jente. Du fortjener ikke alt drittet som kommer din vei. Jeg syns bloggen din er kjempe bra, klikker meg inn flere ganger dagen for å sjekke om du har lagt ut noe nytt! Stå på!

  39. Ja blogg er jobb. All aktivitet som gir inntekt og evt skatt er jobb. At bloggen/jobben kværner rundt i hode ditt dagen lang er sikkert også rett. MEN det er du ikke alene om! Det finnes mange yrker der ute hvor man “tar med seg jobben hjem” og det uten milionlønn. Og de er neppe like ofte i salongen å fikser hud, hår, negler, brun etc slik som du og mange andre. De har hverken tid eller råd til å tråle Nelly like ofte som deg heller. Nei, slutt å klag. Ta litt mindre selfies og svadashit på snap( unnskyld, men virker som du knapt gjør annet enn å se/digge deg selv, pakke opp tøy, drikke og ta taxi..phu..) Strukturer dagen bedre. Stå opp 06.00… start dagen 07 -15.30 og legg skjønnhetspleie utenom arbeidstid, da får du nok gjort mer hi hi

  40. JAMENN DERE, når i dette innlegget har hun skrevet at blogging er mer krevende enn andre jobber?? Hun bare påpeker at blogging er en jobb det også, og det krever sitt, akkuratt som alle andre jobber. Det å drive å sammenligne en jobb med en annen er helt meningsløst for alle jobber er krevende på sin egen måte, og blogging er en krevende og slitsom jobb, akkuratt som alle andre. Og det hun prøver å få frem med at hun jobber 24/7, er at hun på en måte alltid er på jobb, selvom hun ikke sitter foran mccen 24/7, er hun jo på jobb selvom hun er ute med venner og, feks hun må tenke på å ta bilder av det hun gjør til bloggen, oppdatere Snapchat osvvv.. tror det Isabel prøver å få frem er at blogging er ikke som alle andre jobber, hun jobber ikke fra 7 – 15 og har fri resten av dagen, hun må alltid tenke på jobb og det krever sitt det også, og om hun tar seg en ferie til Rhodos, jobber hun jo der og. Slik som dere andre kan jo søke om ferie, og når dere da har ferie kan dere jo slappe helt av den tid dere har ferie. Isabel kan ta seg ferie når hun vil og hvor lenge hun vil, men selvom hun har ferie er hun jo forsatt på jobb fordi hun tar med jobben overalt, så hun får jo egentlig aldri slappet 100%, dere misforstår helt hva hun mener, slapp litt av.

  41. Vil nå ikke påstå at soving, festing, stell av negler, stell av hår, shopping, og lunsj med kreti og preti kan kalles jobb. Du bekymrer deg for bloggen 24/7, men du jobber ikke med den så mye. Da hadde den vært avsindig mye bedre enn den er.

  42. Det er mange som tjener svært gode penger på blogging, og såklart er det en jobb. Men det jeg tror mange reagerer på er hvor mye penger man tjener i forhold til andre yrker. Men det er jo såklart ikke noe du har bestemt.
   Men slik som du legger det frem tror jeg virkelig ikke er realiteten. Du sier at du aldri har ferie eller helg. Mange bloggere tar seg en pause over en helg uten at det er et stort problem. Du var syv(?) uker på Rhodos hvor du jobbet minimalt. Vanlige arbeidstakere har til sammen fem uker ferie i løpet av året. Og du var borte mer enn det bare i løpet av sommerferien.
   Jan, kjæresten til mammatilmichelle, sa i en video at de to tilsammen jobber tre timer i løpet av en dag. Det er 1.5 timer hver. Hun driver norges største blogg, og har gjort det i flere år. Hvis hun som jobber i underkant av to timer om dagen holder seg på topp så er det vel ikke SÅ tøft?
   Jeg forstår at det er vanskelig å være kreativ og produsere godt og variert innhold. Men ikke klag sånn på at det er så krevende og tøft å være blogger. Du tjener gode penger så du kan reise og kjøpe deg nesten hva du vil. Hvis du gidder å planlegge litt å forhåndskrive innlegg kan du ta deg fri hver helg. Slutt å klag.

  43. Det er så utrolig provoserende med slike mennesker som deg Isabell. Du refererer til at folk tar lege utdanning på x antall år, andre utdannelser på x antall år, men alikevel tjener de mindre en deg. Til sammen. Og hele poenget ditt er at de ikke trenger å ta slike utdanninger for å tjene bra – ha en god lønn? Hva med de som har drømt om å bli lege, sykesøster eller vernepleier? Hva med de som brenner for å hjelpe mennesker, gjøre en forskjell ? At lønnen ikke er tilsvarende, og/ lønnsom ift arbeidstimer og div er en annen ting, men og i tilegg måtte høre på deg, som kommer med slike uttalelser må være utrolig kjedelig. Du er virkelig et stakkarslig menneske Isabell. Jeg skulle virkelig ønske ar vi slapp å bli forgiftet med slike kommentarer og hånlige utsagn. Jeg syns oppriktig synd på deg. Tenk å måtte leve på clickbaits, løgner, tomme timer bak dataen for å skrive alt den meningsløse svadaen du ræler ut av deg her. Det er synd å se at du troner topplisten, for det gjør du – virkelig. Jeg skulle ønske du innså hvor utrolig lite intelligent du fremstår, men igjen, her er det jo ikke det som betyr noe, du tjener bedre en både lege og advokat til sammen, så da er det vel greit da!
   Du lever jo av kommentarfeltet ditt, sleng med denne også.

  44. Det varierer sikkert hvor mye tid toppbloggere bruker på bloggen sin. Du trenger tydeligvis mer tid enn enkelte andre gjør. Sånn er det jo med det meste – vi er ulike. Jeg håper du slutter å blogge hvis det blir for mye for deg, og hvis du ikke lenger synes det er verdt det! Og det kan høres ut som om det er litt mye for deg. Husk at du sikkert kan skaffe deg en annen jobb, eller få deg en utdanning som vil generere en jobb du kanskje blir mere fornøyd med og mere verdsatt for!

  45. Er du på jobb når du er hos frisøren? Når du fikser neglene? Når du legger vipper? Når du shopper på Nelly? Når du henter pakker på posten? Dette er ting oss “dødelige” ikke har tid til å kombinere med vanlig arbeid i den grad du gjør. Ja, det er nok mye vi ikke ser bak innleggene, men at du jobber24/7 det tror jeg ingentkng på. Og jeg tviler på at du klarer å lure noen med det 🙂

  46. lurer virkelig på om hva dere tenker om fotball spillere da? De tjener flere millioner i året av å sparke ball. Dette blir for domt. Du er flink isabell! Å du fortjerer lønnen du får.

  47. Du skriver ikke så mye om hva du gjør som f.eks igår og idag, føler du var på kino med Pierre igår i og med at dere begge la ut bilde på snapchat da dere satt i en bil. Hvem var det som du kalte fucker når du satt i taxien? Og du tok bilde av en resturant nå for littt siden til vanlig legger du ut hvem du er med osv🤐

  48. Tror kanskje dette er det dummeste jeg har lest. Prøv deg som student med jobb og eksamener, dårlig økonomi samtidig. Det er kanskje slitsomt for hjernen din å sitte lenge foran en Mac, det er det for alle. Men prøv deg på å stå opp 06:00, forelesninger hele dagen, rett fra skolen til jobb, hjemme 22-23, forberede til neste forelesning, søvn og repeat. Fleste parten av studenter sliter seg ut og må telle hver eneste krone for å kjøpe en norvegia ost, OG DET ER HELT GREIT. Man skal slite seg ut, jobbe hardt og lære seg økonomi. Man skal lære seg at livet ikke alltid er lett. Men jeg tror denne blogghverdagen er en stor luksus for de fleste her i Norge.

  49. Har vært Ida Wullf bloggleser i mange år. Ut i fra hennes perspektiv er virkelig ikke blogging hardt arbeid.
   Det er vanskelig å ta deg seriøst.
   Bloggingen er nok en jobb; ja. Men, jobben får ikke like mye penger som arbeidskraften en skulle tilsi.
   Jeg studerer sivilingeniør. 5 år med, da snakker vi, hardt arbeid. Likevel vil jeg mest sannsynlig tjene mindre enn deg. Det går forsåvidt helt fint. Poenget er at jeg har jobbet mer for de pengene jeg tjener enn du har for dine. Og det er en ærlig sak.
   Akkurat som vi to har jobbet mer for våre penger enn de som arver fra foreldrene sine.
   Poenget her er at den jobben du har er en utrooolig lønnsom jobb ut i fra arbeidet du legger ned. Mye mer enn, jeg vil faktisk si, så og si andre jobber.
   Jeg snakker ikke(!) ned om det du gjør. Er glad noen som deg gjør det de gjør. Da har jeg noe underholdende å lese på mellom programmering på jobb, trening osv. Osv. Men du kan ikke si at jobben din er hardt arbeid, for det blir som å pisse på oss som har jobbet for 6’erne på skolen siden 8. Klasse, går på universitet, til å være på ditt nivå. Og vi jobber nok mye mer og hardere for våre 100-lappet enn det du gjør per 100lapp.
   Og det er ok. Men du har en enkel jobb. Helt sikkert en gøy jobb! Men enkel. Og du elsker det, og det er veldig bra 👍🏼

  50. JA æ forstår det kan vært “tungt” å vær en blogger til tider. At det kan vært slitsomt godta alle kommentaran, skriv innlegg, ta bilda til bloggen, møta osv. Æ forstår at det kam vær tøft. Men til syvende og sist så tjen du 200 tusen i måneden +-. Grunnen til at æ brukte ” når æ skreiv tungt e, det kan vær en 24 timers jobb men du har en ekstremt luksus jobb med tanke på ka du får i måneden og ka lega – veterinæra – de som jobba på sykehus – de som jobba på gamlehjem OSV som faktisk har en tøff jobb. Æ kjenn æ bi så provosert over kordan du får det til å fremstå så tøft, før ja det e nok tøft men vess man tenka på ka du får i lønn så e det ikke en tøff jobb. Alle de æ nevnt over + så mange fleire som fortjen så mye du får i lønn. E så lei av at du skal få det til å høres så tungt ut. Det e greit du ikke nevn lønn eller at det ikke e tøffar enn andre yrka det e æ klar over at du ikke gjør, men du fremstår som om det e veldig tøft. Æ skal ikke legg mæ oppi nåkka før du har nok rett i at det e tøft, men æ håpa at du e enig i at de yrkan æ nevnte over skulle fått meir lønn enn ka bloggera får. Æ lika bloggen din æ e fast leser og følg ofte med. Men du må forstå at man bi provosert.

  51. Altså, unnskyld meg folkens. Har ikke sett makan på heslige kommentarer som fra enkelte her, ble dere ikke oppdratt hjemme? Hva folk jobber med, enten det er blogging eller bak disken på McDonalds – så er det vel for faen ikke deres sak å kommentere?
   Blir helt flau av oppførselen til enkelte mennesker, og kvalm av å tenke på at enkelte av dere er voksne mennesker.. Tenk litt før dere åpner kjeften, det er faktisk sårende for den som sitter og tar imot all dritten!

  52. Ikke temarelatert.. MEN du ser babeeee ut idag😻 Fargen på toppen popper virkelig skjønneheten! Kjør på isabel<3

  53. Caroline Berg Eriksen har egen skokolleksjon, veskekolleksjon, har 2 små barn, pusser opp huset og trener. Hvordan stillingsprosent har hun i forhold til deg? For du er aleine, har en liten leilighet, ingen barn, ingen trening… Om du jobber 24 timer i døgnet, hva gjør hun? I perspektiv til andre jobber og også andre bloggere, så, tror jeg ikke du jobber veldig mye. Men, at blogging er krevende, det tror jeg så absolutt. Jeg hadde ikke orket alle negative kommentarer og omtale. Hvordan klarer Anna Rasmussen å jobbe i 24 timer i døgnet når hun i tillegg har 3 barn? Om du mener at du jobber 24 timer i døgnet fordi du bestandig har jobben i bakhodet gjennom dagen så er det nok mange flere enn deg som har det.
   I tillegg så stusser jeg litt over kommentaren som Jan banan kom med i filmen sin på Anna sin blogg. Om at de begge to jobber veldig lite. Kanskje bare 2-3 timer pr dag. Hvordan kan da Anna jobbe så mye mindre enn deg?
   Jeg forstår at du elsker jobben din, for i forhold til andre jobber er dette luksus. Krevende ja, men luksus.

  54. HALOOO ALLE SAMMEN!!!☆☆☆☆stopp og diskuter Isabel vs jobb eller fritid!!! Norske kvinner er sååååå A4. Har man noe annet enn bil, utdannelse som sykepleier/butikkjobb, unger, mann til og krangle med og se sliten ut for, så er man ikke optimal i dette landet. Denne teite Ola Kari nordmann provinsen vi lever i her, godkjenner ikke noe annet enn utslitt husmor, karriærekvinne statusen, og har man snev av selvopptatthet eller luksuslevestil så er haukekjærringene ute på vakt med en gang. Isabel, kjære:Lenge leve ditt flotte liv, flotte jente

  55. Kjære Isabel
   Jobber du døgnet rundt? Har du virkelig aldri fri? Fordi jeg ser ikke annet en at du poster om alt mulig som du gjør hver eneste dag, ting som andre må spare penger til eller må gjøre i helgen vist de får fri. Ikke si at blogging er en tøff jobb, fordi det er det absolutt ikke. Du blir ikke sliten av å skrive noen innlegg om dagen, du skriver bare masse random som er lett å skrive ned, eller så skriver du om alt du får gjøre hele tiden som 90% av andre voksne mennesker ikke får gjøre. Du har så utrooolig mye fri, du kan ta fri når du vil! Det er ikke tøft å blogge, det kan du faktisk ikke si, fordi det er det ikke. Jeg håper bloggen din snart ikke ligger på topplisten din lenger, så du må skaffe deg en vanelig jobb. Da ser du hva en “jobb” er. Jeg blir så utrolig oppgidd over måten du blogger livet ditt som om du lever i en liten lykkeboble, hvor alt handler om at du skal se penere ut en alle andre. Fy faen så trist. Man kan se på snap når du filmer deg selv, når du tar bilder av deg selv at alt du prøver på er å se så pen ut som mulig, det er virkelig alt du tenker på, er ikke det utrolig trist? Jeg ser at bloggen din begynner å komme lenger ned på listen, det skjønner jeg godt. En blogg kan være en liten jobb, men måten du bruker bloggen din til å poste masse bilder av deg selv hvor alt du tenker på er at du skal se bra ut, og (JA!) man ser så jævelig hvor HARDT du prøver å se 100% perfekt ut hele tiden, man ser hvor høy du er på deg selv.. er ikke det trist å tenke på at folk bare vil være med deg fordi du ser bra ut? Du ser falsk ut. Skaff deg et liv, gjør noe for folk som trenger det, bruk pengene dine på andre mennesker som sliter, hjelp folk! Da kan jeg si du “jobber” mer, men å bestille seg nye klær hver eneste dag som man får sponset, filme alt å skryte av det, legge ut bilder av hvor fin du synes du selv er, wow, det er sykt mye jobb. Stakkars deg!! Snart er du ikke på topplisten mer å da lurer jeg virkelig på hva du har tenkt å gjøre 😉 Har hørt at noen har tenkt å gjøre noe mot deg som gjør at du kanskje ikke ser helt lik ut som du gjør nå, eheh. Det blir vell helt krise for deg det stakkars, du må være den peneste.. går rundt i den jævla bobla di, filmer kroppen din på Snapchat og åpner munnen din så du bare lyser ut “jeg er klar hvor hvem som helst” Offa meg for et liv.

  56. Det er viktig å skille mellob jobb/arbeidsoppgsver, og belastning/bivirkninger jobben gir. Fet blir feil å si at du jobber døgnet rundt, for når du sover eller drar på fest eller driver egenpleie, så er ikke dette arbeidsoppgaver.
   At du tenker på f.eks innhold til bloggen, sminker deg i tilfelle noen tar bilder av deg eller spiser sunn mat, betyr ikke at du jobber akkurat da.
   I svært mange yrker tar man «jobben med seg hjem» i den forstand at man bekymrer seg over en elev, trener for at kroppen skal takle arbeidsoppgavene eller har telefonen på i tilfelle arbeidsplassen trenger deg. Men dette er ikke arbeidsoppgaver, men en konsekvens av jobben man har valgt seg.
   Jeg tror de fleste skjønner at jobben din ikke bare er innleggene du skriver, men at det følger med regnskap, planlegging, møter, mail, kommentarer som skal besvares osv. Men du gjør ikke disse tingene døgnet rundt. Du kan ikke telle søvn som en arbeidsoppgave bare fordi nok søvn gjør deg vakker på bilder og gir deg energi til å jobbe. Skjønnhetspleie, tid med venner, fester eller soling er heller ikke arbeidsoppgaver. Du kan velge å ta bilder av at du soler deg fordi du tenker det er spennende å lese om, og akkurat i det du tar det bildet kan du jo si at du jobber, men de resterende timene du ligger på solsenga er ikke jobb.
   For å være tydelig, så syns jeg i høyeste grad at blogging/sosiale medier er en jobb, og du jobber kanskje full stilling til oh med. Men selv om jobben ligger i bakhodet, så arbeider du ikke 24 timer i døgnet. Jeg håper du ikke har kommet dit at du møter venner eller gjør andre ting for å ha noe å blogge om? Men jobben du har valgt er å dokumentere utvalgte deler av ditt liv på sosiale medier, og det er klart at du dermed ikke får fri SAMMENHENGENDE over lenger tid. Men fri har du også.
   Jeg setter pris på bloggen din, og spesielt når du har lagt ned mye jobb i selve innleggene, som jo er produktet av din arbeidsdag. Lykke til videre😊

  57. Ja norske jenter/kvinner er så kvalme. Så fulle av sjalusi, faenskap og deeeee bedreviterne!!! Leser mange bulgarske jenters blogger, og de lever godt de og for og si det sånn. Uten at hele Bulgariakvinnetroppen er på dem for det. Samme med Spania, Romania, Russland osv. Æsj norske kvinner, skjerp dere ugly bugly

  58. mange jobber du jobber “døgnet rundt i ” for eksempel lærer, lege,sykepleier. psykisk påkoplet hele tiden. du fortjener ikke den lønnen du får, ikke fordi du ikke fortjener det i utg.punktet, men fordi alle andre jobber får du lønn utifra utdanning. du kommer jo til å få et enormt sjokk når du ikke er på toppen, må finne deg en jobb, og plutselig sitter med maks 20.tusen utbet. etter å ha jobbet 100% med overtid. når det er sagt lurer vi på om du nevner at du skal ha besøk 5 ganger, uten å si navn for å gjøre P sjalu?:)

  59. Herregud som folk tar av….. kjenner e blir lei meg av alle de stygge kommentarene… er helt sykt hva folk skriver!! Dere vet dere skriver til et menneske sant ?? En annen person med følelser !!! Dette er mobbing!! Å det at dere gjemmer dere bak en skjerm!! Hva hadde dere føltes hvis noen skrev dette til dere ??? Skam dere !!!
   Kjenner e blir flau og lei meg !!
   Isabell, bare drit i de frekke kommentarene ! <3 digger 🙂 <3

  60. Du er veldig på den at folk missforstår deg fordet du ikke nevner lønn i innlegget, men har skjønt at du glemmer VELDIG fort hva du skriver i dine tidligere innlegg, for du har ved gudene må vite hvor mange anledninger sagt hva du tjener i mnd på bloggen din.. DERFOR sier folk at du tjener mye mer enn hva du arbeider! For oss med normale jobner der vi faktisk må jobbe 12 tlmers dager enkelte dager og fremdeles tjener dårlig så blir vi litt satt ut når du sier du jobber så hardt, når du i tidligere innlegg sier du elsker friheten og at du kan gjøre hva du vil, når du vil.. og vi har merker at du ikke ligger like mye kjærlighet i bloggen din mer for 80% av inleggene dine er clickbait. Så da syns jeg faktisk du må sprekke sen boblen du lever i og faktisk sitte deg inn i hvorfor vi tenker som vi tenker når du skriver sånne ting! Er veldig proviserende og se deg si hvor utrolig tøft du har det når det er folk som jobber ti tusen ganger så hardt! Jeg sier ikke du ikke jobber hardt, men du jobber ikke like hardt som ee som er i fysisk tunge jobber og ikke kan slenge seg på sofaen og se serie nå det måtte passe de! Så prøv og ikke se lengre enn din egen nesetipp og prøv og forstå verden rundt deg før du utaler deg om ting!

  61. Samfunnet hadde klart seg helt fint uten dere bloggere!!! Særlig sånne som deg som skriver kun om ræl og om svada og tenker bare på operasjon og utseende pg forteller hele verden om det! Så tragisk og trist liv. Det er sånne som deg som ødelegger barn og ungdommer! De blir helt ødelagte av å følge med sånne som deg. Du er ingen forbilde for ungdommer og barn.

  62. Blogging er en jobb, ja.
   Men det blir for dumt å si at du jobber 24 timer i døgnet. For det første kan du stort sett legge deg og stå opp akkurat når du vil. Det at du ser på frisørtimer, vippetimer, negletimer, shopping og middager ute som jobb (fordi du kan ta bilder av det og skrive om hva du spiste til middag) er virkelig helt på trynet. Alt det du kaller jobb, er ting vi andre må bruke fritiden vår på. Og at det er mye regnskap (og spesielt for deg med det syke shoppingbehovet du har) har jeg heller ingen problemer med å tro på, men vi andre har gjerne regnskap å holde orden på selv også?
   Mange av oss har jobber som vi heller ikke kan legge fra oss selv om vi ikke er fysisk til stede på kontoret! Vi tar med stress og bekymringer hjem, det er ikke noe spesielt for bloggere å jobbe mer enn hva som er synlig utad!
   Vi blir voldsomt provosert når vi kommer inn på bloggen din og leser “i dag har jeg hatt det SÅ travelt, måtte stå opp kl 09 for å hente pakker før jeg hadde en frisørtime. Etterpå spiste jeg lunsj med en venninne. Har vært på farta hele dagen, så nå skal det bli deilig å slappe av!”
   Min jobb består av 7,5 timer på jobb. Noen dager må jeg stå opp kl 05 for å få tid til alt som må gjøres den dagen. Deretter middag, trening og hjemmekontor, før jeg TIL SLUTT kan sette av tid til luksus som frisør og negler. At jeg tjener 30 000 i mnd samtidig som du tjener over 200 000, er urettferdig. Og livet er urettferdig, men du burde ha vett til å vise LITT mer respekt og slutte å dingle blogg-godene dine foran hardtarbeidende mennesker.
   Dette ble en krass kommentar fra meg, men etter ditt tredje-fjerde-femte innlegg av denne typen, så burde du forstå at Du vekker sterke reaksjoner når du velger å trekke det fram IGJEN.
   Du elsker å provosere oss, og det er en egenskap jeg hadde håpet at du ville legge fra deg snart.

  63. Jeg tror det kommer veldig an på øyet som ser.
   Jeg er sykepleier og alenemor, og føler virkelig at jeg er på jobb 24/7, men klager ei, selv om hverdagen min ikke består i å shoppe, fikse vipper, hår og negler; men heller å hjelpe mennesker, noe som JEG syns er mye mer givende enn ett blogginnlegg som feks handler om matvarehandel, (no hate, konstruktiv mening.)
   Jeg føler også at jeg virkelig fortjener den lønnen jeg får, noe jeg på ingen måte syns bloggere gjør; både fordi det er overfladisk, men også fordi at man mange ganger skaper et svært feilaktig bilde til barn og unge.
   Jeg trøster meg med at noen av de som er bloggere, heldigvis ikke er å finne innad i helsesektoren. Det tror jeg kunne gått riktig galt i mange tilfeller, dessverre.
   Line, 24.

  64. Altså.. dette blir alt for dumt!
   Jeg er klar over at du har hatt en jobb eller to før blogg”jobben”.. men tjente du like mye som nå? Var du din egen sjef? Fikk du så mange muligheter som nå? NEI NEI OG NEI. Så suck IT up og slutt å klage.. Jesus Kristus ass.
   Jeg jobber i psykiatrien, har 4 års utdannelse, tjener 250kr timen. Jeg har blåmerker hver uke fra slag og spark på jobb, mottar drapstrusler, trusler om voldtekt, trusler mot familien min.. blir både spyttet på, har fått vannkokere kastet etter meg og sitter stadig i situasjoner som rett og slett er farlige for meg selv eller andre.
   Så ikke kom her å lek offer.. er det mulig å være så bortskjemt. Du burde faen meg få litt perspektiv på livet Isabel. Og jeg lover at det får dj ikke av å gå på fest og reise på fyllaturer til harrysteder å henge på norske barer.

  65. om du jobber døgnet rundt er det jo med sminking og fest på Rhodos og fotoshoot av den nye rompa di. Det er den mest meningsløse jobben jeg kan se for meg, du fronter jo kun å være en idiot og en bimbo.
   Vet du hva som er de mest reelle alternativene for regjeringssammensetningen ifb. med valget om få uker? Neppe! Og det forventer man da av et voksent menneske. Vet du hva sjefen i Norges bank heter? Helt basic kunnskap det også. At du ikke engster deg for fremtiden.

  66. Nå er nok blogging en relativt lite belastende jobb for (spesielt) den fysiske helsen i forhold til veldig mange andre yrker. 

Frisører sliter armene, håndverkere får slitasjegikt, mange som jobber innenfor IT (og sitter på kontor i 8 timer i strekk hver dag) får hodepine/synsproblemer, sykepleiere og leger jobber lange krevende vakter, advokater bruker enormt mange timer på å sette seg inn i og sjekke ut alle aspekter av en sak før de går i retten så det ikke blir overraskelser, politi risikerer liv og helse både for seg selv og familien, kirurger står gjerne 13 timer med hjertet i halsen for å redde liv, brannmenn risikerer liv og helse og får mange helseskader av å redde hjemmene våre, folk kriger for at vi skal ha det greit i norge og ser sine beste venner gi tapt for kuler rundt seg, ambulansearbeidere jobber gjerne flere døgn i strekk og ser ting vi andre kun opplever en sjelden gang i våre verste mareritt – og kanskje ikke der en gang.
   

Så nei, blogging er nok ikke blant de mest krevende jobbene. For det første er det HELT valgfritt å utsette seg for hetsen – alle vet hvordan det er å blogge og hvor mye hets man får (spesielt du – for da du begynte for fullt var dette allerede allmenn kjent). I tillegg har du gjort en masse ting du godt VET at har vært provoserende og som du var fullt klar over at du kom til å få dritt for (plastiske operasjoner, offentlig forhold etc. – som du selv sier du angrer på i ettertid). 

Du kan stå opp når du vil, legge opp dagene som du vil, jobbe når det passer og hvor du vil, du har råd til regnskapsfører – siden du nå nevnte regnskap, du skriver om hva du vil, du kan unngå alle de provoserende temaene om du vil, du trenger ingen utdannelse, du får i tillegg til høy inntekt en MASSE ting vi andre må betale i dyre dommer for (og dette tjener du faktisk på bakgrunn av at de vi kjøper de tingene du får gratis). 

Jeg forstår at blogging tar tid, at man utsetter seg for mye hets (fun fact: i maaaange år, uten at disse får kritikk for det samme, har det vært helt vanlig at de som har jobber som gjør de til offentlige personer/kjendiser som f. eks. tv, også mottar tillegg i lønn for å kompensere for at de får kritikk, blir oppsøkt på gaten osv). Jeg skjønner at det er frustrerende at folk sier det er så lett å være blogger. For det er det selvfølgelig! MEN – jeg tror mange provoserer seg fordi mange andre jobber er MYE verre, men det er likevel dere bloggere som roper høyest/syns mest når dere snakker om deres arbeidsforhold.

Når det gjelder lønningsaspektet – så er det på mange måter urettferdig at bloggere tjener mye, men det er det markedet som bestemmer – ikke bloggerne.
   Selvfølgelig burde lærere, brannmenn, politi, ambulansearbeidere, psykologer, tannleger, sykepleiere, vaskepersonell (f. eks. på sykehus), militære og leger tjent best – men slik er det dessverre ikke. De viktigste jobbene vi har tjener vanligvis helt gjennomsnittlig. Nettopp fordi det er jobber vi MÅ ha og det er alltid noen som vil bli det – og lønningene betales stort sett av det offentlige. Skulle disse tjent det samme som bloggere ville vi betalt SINNSYKE mengder skatt – og det tipper jeg de fleste som roper i dette kommentarfeltet IKKE ønsker.
   

Jeg syns du er en søt jente. Du gjør en del dumme ting – som vi andre også gjør – men vi skriver det ikke på en blogg. Vi blir ikke snikfotografert om vi tar en prat med eksen eller gjør dumme ting på fylla. Det er lov å være «ung og dum», men det er også lov å lære av det, jekke seg litt ned eller slutte med blogg hvis man ikke tåler kritikken. 

Selv syns jeg det er kjekt å følge med på bloggen din og jeg klarer ikke å hisse meg opp over hva vilt fremmede mennesker gjør eller ikke gjør. Jeg støtter f. eks. ikke plastisk kirurgi, jeg ønsker det ikke selv og jeg syns det er synd at det blir mer og mer normalisert – men det er ikke DIN feil. Det er HELE samfunnet sin feil (også alle som leser bloggen din og kritiserer deg – for de gir deg en stemme i samfunnet) og her må foreldre, skoler og andre trå til for å skape sunne holdninger og verdier fremfor at vi skal skylde alt på to-tre bloggere.

  67. Jeg hører hva du sier Isabel, men bloggen er fortsatt en hobby og ikke en “jobb”, selv om du tjener penger på den. En lønnsom hobby, kan man si. En jobb forbinder jeg med et arbeidssted hvor du helst ikke vil være, ikke en arena på internett hvor man poster gossip om seg selv. Men at det ikke er slitsomt, det kan ingen si noe på!! Og alt hatet du får og som du må heve deg over hele tiden, står det respekt av!

  68. Her var det mye misunnelse ute å gå, gitt🤢
   Kanskje kritikerene bør få seg et liv, i stedet
   for å klage på om du jobber hardt eller ei!!
   Ikke alle som må jobbe like hardt for lønna,
   enten en er blogger eller annet, slik er det bare.
   Kos deg meg inntekten din du, å drit en lang i
   alle de misunnelige menneskene som er med å
   øke inntektene dine hver gang de klikker seg inn
   på bloggen din😀

  69. Fy faen Isabel, nå ble jeg skikkelig provosert. Om ikke bare av innlegget ditt, men snap-utbruddet også.
   Jeg er vanligvis ganske glad i å følge deg, syns du får ufortjent mye hat, og har OFTE støttet deg de siste årene. Men altså …,
   JA, blogging er en jobb, og JA, du går nok igjennom mye som en blogger. Og NEI, du nevnte ikke lønn her i innlegget (som du påpeker til alle som kritiserer deg), men det er faen meg relevant. Kunne jeg valgt mellom å plukke søppel hver dag for 200 000 i måneden vs blogging for 20 000 så hadde jeg gjort det førstenevnte med et stort smil. Selvom det definitivt er hardere enn blogging, hvor du kan reise hvor enn du vil, sove så lenge du vil (som regel), gjøre hva enn du vil. Det er folk i landet som jobber 12 timer i døgnet (og ikke slike 12 timer som du gjør, for det er bare tull at du gjør. Følger deg på snap, ser at du fester, shopper, chiller mesteparten av døgnet) for halvparten av lønnen din, så plz vis litt ydmykhet.
   Jeg sier ikke at du ikke fortjener lønnen din, du har tross alt gjort noe riktig for å komme dit du er i dag. Men vis litt ydmyket og takknemmelighet!!!! Please skaff deg selvinnsikt nok til å innse at mengden jobb du legger inn IKKE tilsvarer det du tjener på gjennomsnittlig skala, og vær derfor himla takknemmelig for at du er så heldig. SLUTT Å KLAG. Jeg og flere av leserne dine står på bena i 10 timer om dagen for å tjene nok til å leve enkelt ved siden av studier, så blir fryktelig provoserende.

  70. Hehe, det er fascinerende å lese kommentarfeltet. Dere er totalt blinde for det faktum at hadde det ikke vært for dere (eller, oss) som leser bloggere, så hadde de faktisk ikke vært noen ting? De hadde ikke fått sponsorer, ingen inntekt. Enkelte skriver at bloggere bare skriver om unyttige, dumme ting og “svada”, og at de ikke fortjener så høy månedslønn. Men hvem er det som sørger for at de faktisk får denne lønnen?
   Dere trekker frem at Isabel er en av bloggerne som ikke utretter noe, fordi hun ikke er modell, har ikke egen kolleksjon, er ikke forfatter, synger ikke, osv osv. Men, er det en blogger dere elsker å klikke dere inn på, er det nettopp Isabel sin blogg.
   I wonder why.

  71. Dere må også tenke på det at vi som har en jobb med utdanning vi kan ta oss ferie i 6 uker og da er det FERIE! Vi jobber ikke i det hele tatt de ukene vi velger å ta ferie. Mens bloggere må faktisk jobbe selv om de er på ferie. De må komme med interessante innlegg og bilder. Jeg hadde aldri klart å vært blogger. Det å skrive et innlegg om hva man har gjort en dag men at det likevel skal være interessant å lese, jeg mener at det kan være vanskelig.

  72. Lest ganske mange av kommentarene her nå,dette blir rett og slett Alt for drøyt!
   La nå Isabel få være Isabel! La hun få blogge om akuratt hva hun vil på sin egen blogg. La hun styre sitt firma som hun får til forbanna bra vell å merke! Utenat dere skal hakke ned på hun.
   Hun er et menneske, akuratt som deg, akuratt som meg.
   Hun fortjener å bli møtt med respekt og høffelighet!
   Man skal møte alle medmennesker med likeverd!
   Isabel som hun har fortalt har ikke hatt værdens letteste barndom. Det har virkelig ikke jeg heller. Å hvis man tenker litt på hva andre kanskje bærer med seg i bagasjen sin. Så er det kanskje en forklaring på hvorfor personen er som den er. Hun har greid seg! Hun tjener fett! Hun gjør nytte hver dag. Hvertfall for meg som også ikke har hatt det lett, så inspirerer hun meg til å klare meg! Hun er bare tre år eldre enn meg, men uansett hun er en inspirasjon for meg! Så la nå jenta få holde på som hun vil, hun skader ingen. Det gjør dere med kommentarene som blir slengt! Trist at menneskeheten ikke har kommet lengre

  73. no ja mangebloggere skrevet at de jobbe 2 max timer per dag. du vet dt er lett ´å finne ut av det “vi jobber 160pst”….dere er så dumme at når dere blir litt utfordret så plumper dere ut med sannheten… så ikke kom å fortelle hvor hardt dere jobber- dersom dere måtte jobbe som alle andre-som er normal hverdag- så trur jeg dere gått på trygt…

  74. Hvis dere ikke vil lese om de “kjedelige, korte” innleggene til isabel, så gi en god faen i å gå inn på bloggen hennes!! skjønner ikke vitsen med å skal gå inn å kommentere stygt istedet for å bare drite i å lese det! skikkelig unødvendig!

  75. Jeg liker Bloggen din kjempegodt,
   Ik bry deg om all drittn,skjønner ik att de orker å bruke tid på å lese den,
   Visst den er så dårlig.
   Klem

  76. Du er så utrolig flink i det du gjør!💋
   Jeg digger måten du skriver og administrerer bloggen din på! Du er så rett på sak og skriver det som det er, i forhold til mange som bare rører rundt grøten i hvert jævla lange innlegg.
   Jeg husker jeg heiet på deg når du var deltager i paradise hotel, og jeg blir så glad når jeg ser at du fikser blogginga di!
   Dette er EN AV FÅ blogger som faktisk er verdt å lese (mener jeg)! Jeg håper du har det bra og ting går din vei, det fortjener du etter din barndom. (Virker ikke som det har gått helt i din retning tidligre i livet) skjønner veldig godt at du ikke vil fortelle hele Norge om det❤
   Kos deg med pengene dine, og kjøp deg akkurat hva du vil!😁 Jeg heier på deg!

  77. Synst ikke det virker som du bruker så mye tid på bloggen din lengre. Likte mye bedre innleggene dine når du var ilag med Pierre. No blir det bare kjedeligere og kjedeligere. håper du begynner og blogge som før og ikke forkuserer så jævlig på og bare ta bilde av kroppen din 😩 Vi har sett det før 1000 Ganger

  78. Helt ærlig så forstår jeg ikke hvorfor dere bloggere klager hele tiden. For det første så er det ingen som har tvingt deg til å blogge og for det andre så sitter det gaaanske mange som skulle ønske at de hadde samme liv. Å drive en ” blogg” er letttjente penger, og hva gjør du som er så slitsomt? Surrer rundt i Oslo sentrum og tar blogg bilder? antrekk bilder? bilder av dine innkjøp? Forteller om dine butlift og andre plastiske operasjoner? Ja jøss for en slitsom jobb du er i…. Her får du feriere, mange kan ikke det en gang fordi de må jobbe hele tiden, du kan ta deg fri når du vil, andre som har normal jobb kan ikke det. Mange har en jobb hvor de må løfte tunge ting, mange har en jobb som ødelegger deres helse, mange får ikke den ferien de skal ha, man får ikke bestemme i en vanlig jobb om hvor mye man ønsker å jobbe. Du trenger bare å skrive et par innlegg i din sofa og vips så har du tjent penger, mens alle andre må slite. Jeg for eks har jobbet drit masse denne sommeren, jeg har fått mageproblemer, smerter i ryggen, smerter i beinan, og lønnen var ikke noe å skryte av.. og her sitter du å forteller hvor slitsomt det er dette blogg livet… Jeg kunne heller tenkt meg å sitte å motta drit kommentarer og tjene drit fet istedenfor noe annet. Så vær fornøyd med hvor du er og slutt å klag.

  79. Kan folk slutte å dra “misunnelses” kortet og rope høyt om sjalusi? Haha, herregud. Det trenger det ikke å være. Folk blir provosert, enkelt og greit.
   Hadde samfunnet gått under om bloggere hadde faded ut? Nope.
   Hadde verden gått under om de fleste andre jobber (les: barnehagelærere, leger, sykepleiere, butikkmedarbeidere ++++) hadde forsvunnet? Faktisk: jepp ✌🏽
   Isabel er heldig som tjener så godt, og får nok alt for mange stygge kommentarer. MEN jeg forstår at folk blir provosert. Lite og kjedelig innhold på bloggen og overskrifter som ikke samsvarer med innlegg. Selvfølgelig tror vi mye av dette er bullshit, fordi det som blir lagt ut av bilder og innlegg er “rumpe, klær, mat, fest og charterturer”. Dette er ikke jobb for normale folk, men heller hobby og fritid.

  80. Hvis alle pengene føles tyngende så send de gjerne over til meg,så skal du til gjengjeld få minst 10 spennende topics å skrive om. Så kan du jobbe med tomt kjøleskap, omtrent der jeg er nå.

  81. Sist jeg hadde en dag fri var 29 juli, snart 1 måned siden. Jeg har startet på jobb kl 0530, hver dag siden det. Jeg har ikke engang kunnet forlate arbeidsplassen min siden da. Når jeg ikke aktivt arbeider de 8 timene om dagen her, må jeg være her å passe på. Alltid være tilgjengelig. Jeg har smerter i hele kroppen, for det er fysisk tungt arbeid. Tenk før du snakker Isabell, det handler om respekt for de som sliter for å bare ha nok til et sted å bo.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg