HJERTET MITT BLØR

I går gjorde jeg og Pierre det samme som jeg gjør hver gang jeg er ute å reiser. Nemlig å mate løs katter og hunder. Jeg får oppriktig vondt i hjertet av å se alle dyrene som er helt magre og utsultet i andre land. Det er så klart ikke slik over alt, men spesielt her i Hellas har jeg merket at befolkningen dessverre er ganske likegyldige til dyrene. Kattene bor i søppeldunkene her, i håp om å finne noe de kan spise. Hjertet mitt blør for disse skjønne vesenet. Det er virkelig ikke greit! Jeg har skrevet et innlegg som dette før, og jeg gjør det igjen fordi at jeg har lyst til å påminne dere om hvor viktig det er å gi dyrene kjærlighet når dere er ute å reiser i sommer. Vær så snill å kjøp mat og legg ut skåler med vann til de. Det krever så lite av oss å gjøre det, derfor synes jeg at absolutt alle kan ta seg tiden og bryet til å faktisk gjøre det. Om dere ikke nødvendigvis bryr dere så mye om katter og hunder i utgangspunktet, vil jeg likevel at dere gjør det. Gjør det for min skyld! 💕Dette er noe jeg virkelig bryr meg om, noe som står meg nært til hjertet. Dyr kan ikke snakke for seg, og vi som mennesker har et ansvar der. Dyr er like mye verdt som oss mennesker. De fortjener også mat og drikke, uansett hvor i verden de lever.

Jeg døøøde når vi fikk øye på disse to kattungene. Spesielt den hvite – se de nydelige øynene?!!? SMELT! De ble passet på av moren, og alle så veldig sultne ut. Heldigvis fikk vi lagt ut masse mat til de, slik at disse småtrollene får vokst seg store og sterke. 

Vi kjøpte inn tre svære poser med mat, som vi skal mate dyrene med til vi reiser hjem igjen. I dag skal vi kjøre til nye områder som vi ikke har vært på tidligere, slik at vi får mettet mange flere katter og hunder. 

Jeg håper oppriktig at dette bidrar med å oppmuntre alle dere som leser dette til å gjøre det selv. La oss gjøre noe betydningsfullt sammen i sommer.

87 kommentarer
  1. Første gangen jeg kommenterer her: men dette ble jeg så glad for å lese! Jeg gjør det samme selv, og skulle ønske flere ville gjøre som dere👍 Kos dere videre!

  2. Du trenger ikke å skrive «oppriktig» i så og si hver eneste setning du skriver??
   Er du stolt over å nettopp ha lært ett nytt ord eller noe?

  3. fint at du benytter plattformen for din berømmelse til å gjøre en forskjell på et positivt sett. Jeg spør, ikke for å være urett mot deg, men fordi jeg stiller meg kritisk. Hva annet bruker du penger på? Eksempel andre organisasjoner som barn i sult, forskning av kreft, forskning av mentale lidelser og u-land som sliter med krig osv. Bidrar du til donasjoner, osv?

  4. Herregud hvor gode dere er, som tenker på de stakkars dyrene❤️
   Gjorde det samme da jeg og vennene mine var i Hellas sist, men det var nesten som å gjøre vondt verre… vi ga mat til en mager men utrolig søt hund som tilsynelatende var løshund. Den ble helt i ekstase da den fikk mat og kos, og fulgte etter oss hjem.
   Hadde vi lov til å ta den med inn? Nei.
   Hadde vi råd til å ta den med hjem? Nei.
   Så pass på å ikke vær for kjærlige med dyrene, da de kjapt kan knytte bånd og få et «håp» om at dere ønsker å ta dem med hjem og ta vare på dem!
   Men stå på som dere gjør, og kos dere på ferien❤️

  5. Åh, ble så glad når jeg så dette! Du er virkelig en flott jente. Synes det er så dumt at så mange mennesker bare legger seg opp i dine operasjoner og dømmer deg så fort etter det, hvorfor ikke heller spre glede og positivitet ved hva du gjør som er bra? Hvorfor ikke fokusere på det bra? Er så dumt når man støtt og stadig skal dra andre ned og ikke opp! Fortsett med jobben du gjør, du fortjener alle goder du får. Og nyyyt ferien med dine kjære og kos deg en hel hauuug!! Kos og klems <3

  6. Hej! Du verkar som en jättefin person och verkar tänka på andra och som du visar här på djurens bästa. Dock skär det lite i mitt hjärta att du däremot äter andra djur? Vad är det för skillnad på hundar katter och kor eller kycklingar ni grillar ? Bara en tanke och hör gärna hur du ställer dig inför detta 🙂

  7. Hei fine😍 digger deg såååå!😍 lurer på hva du syns om det her…
   Mange unge har jo nå begynt å ta litt mer avstand fra alkohol. Det er jo fint det. Men det er jo ingen hemmelighet at en del benytter seg av andre rusmidler istedet, f.eks marihuana. Hva syns du om det? Er det bedre? Værre? Heller drikke? Stooor klem fra stordigger!😍

  8. Veldig bra at du bruker plattformen din på ting du bryr deg om! Mulig lokalbefolkningen ikke mater dem fordi løskatter er et såpass stort problem? Løskatter med sykdom og smitte er jo ikke fordelaktig å ha rundt egne dyr og barn. Ikke vet jeg. Men ved å ikke mate de så holder de jo populasjonen nede.. Brutalt og trist, men sant 🙁 Men enig i at det er helt grusomt å være vitne til

  9. Jeg syns det er kjempefint det dere gjør, men hva skjer når dere drar? Hvem mater de da? Dere kan ikke forandre verden, dere forandrer en bitteliten brøkdel av disse dyrenes liv, og det er fint og flott det. Men tenk når dere drar. Tenk at de da må ut for å finne mat igjen, vann igjen. Verden er et fryktelig sted, og jeg kjenner selv at jeg får vondt i hjertet når jeg skriver det her. Du som har så mye penger, gjør noe godt, start et sted for disse, åpne et sted de kan være, med folk som faktisk tar vare på de. ( Og jeg sier ikke at dette ikke er bra ting, ikke missforstå. Tenker bare litt lenger her.. ) 🙂 Håper dere til sammen kan unrette noe fantastisk for disse dyrene.

  10. Du skriver at dyr og mennesker er like mye verdt, hvorfor spiser du da kjøtt?? Vurderer du å bli vegetarianer? Virkelig bra du skriver om dette viktige temaet <3

  11. Blir glad i hjertet mitt når jeg ser dette! Det er så få mennesker som bryr seg, selvom det er så lite som skal til. Jeg og mamma reiser til Hellas hvert år, å gir mat til hunder og katter de to ukene vi er der nede.
   I fjor var det 12 hunder som løp på stranden 10 minutter i fra Chania, der vi bodde. Det er mennesker som hjelper der nede, men det blir for lite hjelp til så mange løse dyr. Det blir også for lite penger som kommer inn til mat osv. til disse frivillige organisasjonene. Vi ga mat og vann når vi var der, å damen som jobbet frivillig takket oss stort. Vi har også reist ned til Spania i noen uker, for å besøke shelter for hunder og katter. Vi samlet faktisk inn over 10.000kr, å kjøpe mat til disse shelterne slik at de kan fortsette å hente inn hunder og katter som blir forlatt i utlandet. Alle pengene gikk selvfølgelig til å hjelpe, reise osv betalt vi av egen lomme. Jeg blir utrolig glad for at du tar slikt som dette opp, da det er viktig, å du har et stort plattform! Så tusen takk. Godt å se det finnes andre mennesker som også bruker noen få kroner av «ferie pengene» på mat og vann, til å hjelpe på egenhånd for dyr som trenger det. Så igjen, tusen takk!

  12. JAAA!! flere innlegg hvor du gjør noe nyttig, brukt plattformen din til noe fornuftig som dette. Det er nok flere som elsker å se sånt av deg 🙂

  13. 😢er sikkelig vondt og se når man reiser og faktisk ser alle disse kattene og hundene som bor på gaten og leter etter mat😢😢er sikkelig urettferdig.. når jeg var sist ute å reiset så var det en liten kattunge som var kjempe tynn, det rev i hjertet mitt og jeg kjøpte selvfølgelig mat til denne stakkarsen..😢 alle bør gjøre dette når dem reiser, sikkelig godt å se at du og Pierre gjorde dette Isabell! Dere har et godt hjerte begge to❤️

  14. Du gjør en fantastisk jobb Isabel! Du er et godt forbilde for dine lesere. 🙂 Kos deg virkelig masse i Hellas med din kjære sin familie, du fortjener det! <3 Du jobber virkelig hardt for dine penger og du fortjener og bruke dem på akkurat det du vil.

  15. Til Bella: Såååå du sier her nå at hun burde gi faen i å mate de kun fordi ingen andre gjør det? Det er seriøst det dummeste jeg har hørt på lenge!! Har de ikke mer behøv for mat en gang iblandt vis INGEN andre mater de? Kanskje hun ikke redder hele verden men satan Isabel må føle seg drit bra etter det hun gjorde for disse søte dyrene og være motivert for å gjøre fler som er bra for denne verden.

  16. Dette er en sykt fin tanke og handling av dere, men dere SKAL IKKE mate de!! Lokalbefolkningen, hotellansatte og arbeiderne i blant annet Hellas sier til alle turister «ikke mat dyrene» nettopp fordi de går uten mat lenge, så kommer dere og gir dem et «stort» måltid, og så fort dere er borte, er maten borte. Dere vet heller ikke hva slags mat de tåler ettersom de har gått uten mat lenge kan magene deres reagere veldig om de får for eksempel kjøtt.
   Hvis du vil gjøre noe flott for dem, gå til organisasjoner på øya og donér penger til dem, de kjøper ordentlig og ikke minst riktig mat til de! Typ «dog/cat rescue». Har vært i både Hellas og Spania flere ganger og vi får ALLTID denne beskjeden. Det er det som er best for dyrene 🙂

  17. Hvis dere virkelig vil bidra, så ta med dere så mange katter som mulig til veterinæren og betal for kastrering. Husk å be veterinæren om å kutte av litt av venstre øre flipp så andre kan se hvem som allerede er kastrert, og husk å slipp de ut der dere fant de.

  18. Hei Isabel, så fint at du viser omsorg for disse dyrene! Det store problemet er jo at katter og hunder ikke blir sterilisert i disse landene, og det fører til at det blir veldig mange hjemløse dyr. Om du vil bruke plattformen din til å bedre vilkårene for dyr i Hellas, vil jeg derfor oppfordre deg også til å tipse folk om foreninger som jobber med å sterilisere dyr, f.eks: https://greekcats.org.uk/ På den måten kan man sørge for at dyrene får det bedre på lang sikt!

  19. Nydelig og se, viser hvor flott person du er. Uansett hva andre måtte si 🙂
   Dette gjør faktisk jeg også hver gang vi reiser, husker vi mistet lommebok hadde 5 euro og leve på før vi fikk krisepenger. Vi matet kattene , og det ble oppturen med hele turen. Fint og se andre også gjør det. Keep it going!<3

  20. Så fint, viktig og snillt! Men, er det bare “søte” dyr med pels som er verdt noe? Eller er kanskje kjøttdyrene – kveg, gris og kylling verdt like mye? Hvis ikke – hvorfor?
   Går det på søthet? Hva man synes er søtt er jo subjektivt og vil variere fra menneske til menneske.
   Går det på hvilke dyr som er smartest og mest bevisste? Isåfall, gris er mye smartere enn katter og hunder, og over et treårig menneskebarn i intelligens.
   Går det på hva man er vant til? Isåfall er jo kjøttdyr også husdyr – tamme, glade i eierne sine, og “fordi det er bare sånn det er”/”det er sånn det alltid har vært”/”det er det man et vant til” etc er et liite habilt argument. I muslimske land er de sjokkerte over at det spises svin, i india er de sjokkerte over at det spises ku, i kina er de sjokkerte over at mange ikke spiser hund. Altså er hva man er vant til veldig tilfeldig og forskjellig, ingen dyr er mere verdt enn andre bare fordi vi som mennesker tror vi er i en slags gudeposisjon til å bestemme hva hvilke liv er verdt.
   Man kan ikke gjøre alt sies det, men man kan gjøre så mye en kan utifra egen kunnskap og ressurser. Nå har du kunnskapen, men vil du gjøre noe med det?
   Fint at du bryr deg om dyr, men du fremstår overfladisk, dobbeltmoralsk og uten virkelig dyrehjerte om du kun synes såkalte søte dyr er verdt noe. De dyrene som virkelig lider er de i kjøttindustrien, på veldig mange måter. (Nei, det er ikke bra i norge) . Om en kjøper kjøtt fra kommersiell kjøttindustri betaler man for lidelser. Og om du betaler for at noen skal påføre dyr lidelser, bryr du deg ikke om de dyrene.
   Om du ikke kutter kjøtt oppfordrer jeg deg til å kjøpe litt dyrere kjøtt som gjerne er økologisk og kommer fra mindre gårder, der en vet dyrevelferden er i fokus. Jeg synes selv ikke det er galt å spise kjøtt, men det er galt å kjøpe kjøtt fra produsenter man vet ikke behandler dyrene bra, det er ekstremt ignorant. Og nei, prior og gilde er ikke “friskmeldte” hva angår dyrevelferd.
   Ville elsket å få svar fra deg.

  21. Hvem som helst kan ta med de hjemløse kattene til en lokal veterinær og sørge for kastrering, trenger ikke overlate dette til de allerede overbelastede organisajonene. Det handler bare om å gidde…. Her i Dubai er det mange veterinærer som gir rabatt til oss som kommer for å kastrere hjemløse katter, det kan dere spørre lokale veterinærer i andre land om også. Og så kutter de av venstre øre flipp som tegn på hvem som er kastrert. Tusen talls av hjemløse katter her i Dubai også, ikke glem det hvis dere kommer hit

  22. du er virkelig et bra menneske, isabel, tvers gjennom. ikke hør på hva andre sier. du er et så fantastisk menneske med så mange gode meninger! du er virkelig verdt gull! elsker deg så utrolig masse <333

  23. Herregud, give the girl a break! Altså, dere haters der oppe: her gjør Isabel og Pierre en nydelig ting, de donerer penger og tiden sin for å tilbringe tid og mate kattene som ikke får noe kjærlighet og mat av andre. De får ikke det de burde ha! Allikevel så skal det være galt også?! Nei vettu hva..!
   Syns det dere gjør er utrolig vakkert, og blir veldig glad for å se at dere vil bruke noe av ferien deres på et så godt formål. Dere er gode forbilder for så mange! Ha en nydelig ferie og sommer videre ❤️

  24. Du er et fantstisk godt menneske Isabel! Elkser de innleggene der du faktisk viser det og ikke bare de vanlige «overfladiske» innleggene!
   Jeg håper dere får en fantastisk tur og at dere koser dere masse, det fortjener dere virkelig.
   Når dere gjør en så fantastisk god gjerning, så kan dere hvertfall unne dere denne ferien!!
   PS: syntes d er fantastisk å oppmuntre andre til å gjøre slike gode gjerninger

  25. Jeg skjønner at dette er godt ment, men dette må du for all del slutte med med en gang! Det du gjør nå er farlig for kattene. Og nå skal jeg forklare hvorfor:
   -Du vet ikke at alle disse dyrene er hjemløse. I andre land er det ikke alltid at eiere tar like godt vare på dyrene sine, men det betyr ikke at de ikke får mat. Så om du nå gir de en del mat så kommer de til å forlate hjemmet sitt og vente på at du kommer tilbake. Da har du fratatt en eier dyret sitt, og du har forvirret dyret.
   -Du gir de alt for mye mat. Dyr som er vandt til å sulte kommer ikke til å «spare» på maten, hvertfall ikke kattunger. De kommer til å sluke i seg all maten, og de (spesielt kattunger) kan rett og slett spise seg ihjel. Da har du ikke oppnådd noe annet enn at du har tatt livet av de.
   -Du gir de en falsk følelse av trygghet. Før du ga de mat var de vandt til å måtte gå på leting, men nå når du har gitt de mat så kommer de til å vente på deg. Gir du ett dyr mat, så tar du også ansvar for dyret. Så med mindre du har tenkt å gi de mat hver dag resten av livet så har du bare gjort de en bjørnetjeneste.
   -Du gir de ikke riktig mat. Dyr som er avmagret, og spesielt kattunger tåler ikke store inntak av tørrfôr. De trenger å bli skånsomt tilvendt vanlig kattemat. Men om du på død og liv skal mate dyrene selv etter å ha lest dette, så bland i hvertfall tørrforet ut med vann.
   -Skal du absolutt mate dyrene, så ta kontakt med en lokal dyrevernsorganisasjon. De vet bedre enn deg hvilke katter som er hjemløse og hvilke som får mat andre steder. Men det aller beste ville være å donere penger til organisasjonene, da det viktigste for å hjelpe dyrene er å kastrere de. Det er disse organisasjonene som tar vare på dyrene når du og alle andre turister reiser hjem.
   Så værsåsnill og hør på meg, ikke mat de. Du gjør bare vondt verre.

  26. Derfor det er så viktig å adoptere, ikke å kjøpe dyr
   I tillegg, du sier at dyr er like mye verdt som mennesker, og der er jeg helt enig… håper du vil fronte en vegansk/vegetarisk livsstil, for landbruksdye har også et hjerte og følelser

  27. Hei, hvorfor ungår du å svare på dette: hadde du møtt opp på møtet om kroppspress som barne og likestillingsministeren inviterte til hvis du hadde fått invitasjonen og tid og sted hadde passet? Ser jo flere har spurt om dette! Kan du også skrive mer hvorfor/hvorfor ikke?
   Det kommer jo sikkert flere muligheter til å delta på slike møter og uansett hva du mener, så vil det jo være verdifult å ha deg med i en slik dialog (det er jo derfor de inviterer deg). Og jeg skjønner at du er redd for å bli angrepet, men det kommer jo ikke til å skje under slike forhold. Det er jo også et møte for at begge parter kan forstå hverandre.

  28. Flott at du synes at mennesker og dyr er like mye verdt. Da er det ekkelt å se det bildet på snap av måltidet du spiste i går. Kanskje katt og hund er mer verdt enn ku og lam?

  29. Hei. Har en venninne som bor på Kreta, hun har en side på facebook; adopt cretan paws. Hun hjelper løshunder og katter. Ta en titt og se om dette er noe du og dere lesere kanskje vil støtte. Hun bruker all sin tid og penger på disse dyrene. Camelia heter hun <3

  30. Men herregud, når Isabel skriver noe vettugt og gjør noe bra for andre så skal hun kritiseres for det og?? Noen av dere vil bare opplyse og det er greit, men hvorfor skal dere mene at hun skal starte eget sted nedi der og betale folk for å hjelpe? Hu er jo ikke milliadær akkurat. Noe så dumt. Hun gjør NOE, det får være bra nok.
   Jeg håper du skriver mer sånn her jeg Isabel, vise at du hjelper de mindre heldige 🙂 både dyr og mennesker! Gir et så mye bedre bildet av deg enn Nelly, negler, hår og penger <3

  31. Hei!
   Kan du linke til det forrige innlegget du skrev om dette?
   Kos deg masse på ferie! Morsomt å følge deg og det du driver med ❤️ Klem!

  32. Jeg vet at dette er godhjertet ment og at du ikke vil noen vondt. Men prøv å tenk litt lengre enn at disse kattene er søte og trenger mat her og nå. Som nevnt ovenfor er matmangelen en metode for å holde bestanden lav. Dyr som er sultne har mindre parringslyst og har dårligere evne til å bære frem levedyktige avkom. Det du oppnår med å mate sånn spontant er at kattene får tilfredsstilt sine elementære behov slik at de begynner å kjenne på andre behov. Som sagt ovenfor er ingen av dem steriliserte. Det vil si at om du og alle bloggleserne dine reiser ned i sommersesongen og mater kattene er resultatet at det blir født enormt med kattunger på sensommeren. Hvem skal mate disse hele høsten, vinteren og våren? Da har du plutselig 500 katter som sulter i motsetning til de originale 50.
   En slik boost av kattunger vil også irritere lokalbefolkningen enda mer slik at de behandler katter ENDA dårligere.
   For å kommentere det som en ovenfor også skrev i forhold til type mat og mengde. Et nedsultet dyr må tilvennes mat over lengre tid. Garantert disse kattene er nokså herdet når det kommer til type mat de spiser (da de sikkert har spist det meste), men du risikerer likevel at de reagerer kraftig på tørrfôr og ender opp med oppkast eller diare som igjen fører til dehydrering.
   Måtte bare kommentere, slik at du kan tenke litt lengre før du oppfordrer alle til å gjøre det samme. Vet som sagt at du bare mener det godt, men dette her er som å tisse i buksen når det er kaldt ute. Veldig godt akkurat da men problemet blir bare verre rett etterpå og i lang tid fremover.
   Doner heller penger til lokale dyrehjelpsorganisasjoner eller hør med dyrleger der angående sterilisering.

  33. Hei. Vet ikkke om du så min forrige kommentar om dette men det gjør meg altså så glad å se at store stemmer som både deg og Sophie Elise er dyrevenner og bryr dere om dyre velferd! <3 hvis du ønsker å hjelpe flere og hjelpe dem på sikt kan du jo donere en sum til The Cats Pyjamas Rescue der nede. Eller du vil donere mat osv. De blir glade for alt de får 🙂 de ligger en liten kjøretur fra Chania, ca halv time tror jeg. I en liten landsby som heter Frés. 😊 Ikke hør på alle de over her som sier du ikke skal mate de, de har åpenbart ikke peiling!! Stor klem til deg, vakre dyrevenn 💕

  34. Det er så utrolig fint å se at du gjør dette! Det gjør virkelig en forskjell og jeg håper at det inspirerer mange til å gjøre det samme. Jeg vet at jeg vil gjøre det om jeg reiser noe sted i sommer eller senere i fremtiden. Det varmer hjertet mitt at du er så bevisst på dyrenes velferd og jobber for å gi dem et bedre liv, for det er akkurat som du sier: De har ingen stemme, og da må vi ta ansvar og snakke for dem. Tusen takk for at du bruker stemmen din til å fremme noe godt, det gir meg mye glede og håp ❤️
   Ha en fortsatt fin ferie

  35. Har du tenkt noe på hva som skjer når dere drar? Etter de har fått litt mat i kroppen? Jo, det går lenger for dem å sulte seg til døde. For det er det de vil uansett. Det blir en sakte død, som dere er med på å utsette…:-( vet at der og da kan det virke som det beste å gjøre for kattene/hundene som lever på gata, men det gjør virkelig ingen forskjell i lengden tvert imot. Det folk heller bør fokusere på og snakke om, er kastrering, kastrering, kastrering!! Dette er også et stort problem i norge og andre deler av verden. Folk gidder ikke å betale en liten sum for å få kastrert kjæledyret sitt, noe som da gjør at de parer seg når de går ute fritt (spesielt katter). Flytt heller fokuset på det(du som har så stor plattform). Mvh en omsorgsfull katteeier

  36. Å stakkars.. kanskje dere kunne ha oppsøkt loka dyrebeskyttelsen og sett hva de gjør, og evt gitt et bidrag til deres arbeid?

  37. Hei, siden du åpenbart har en hjerte for dyr, har du tenkt over at du kanskje går imot dine egne verdier når du spiser kjøtt og andre animalske produkter? Jeg anbefaler deg å lese på dyrevern.no og se hva som skjer med dyrene før du spiser dem. Det er også mange helsegevinster å få ved å spise mer plantebasert, selv om det er mange myter ute å går. Legger ved to linker du kan lese på:
   Om dyrene i produksjon i Norge: https://www.dyrevern.no/hva-gjor-vi/landbruk
   Om plantebasert kosthold fra et helseståsted: https://hepla.no/

  38. Det er en kjempegod tanke, og det er helt tydelig at du gjør dette av kjærlighet, men dessverre vil dette mest sannsynlig gjøre saken verre. Hadde det vært snakk om noen få løse katter, som ikke kunne formere seg, så hadde det vørt veldig riktig løsning å gi dem mat og vann.
   Dessverre er ikke dette tilfelle, og problemet er såpas omfattende, at det beste og mest humane hadde vært å avlive (eller i det minste kastrere) alle kattene, eller gi penger til dem som jobber systematisk med problemet.
   Når kattene nå får store mengder mat, så vil noen av dem overspise, noen vil sloss om maten, og noen vil gå å vente på at du mater dem igjen etter du har dratt.
   De kattene som lever lenger, vil rekke å formere seg, og dermed gjøre problemet enda større.
   Jeg tviler ikke på at du vil det beste for dyra, men med kunnskap kan du hjelpe dem på ordentlig, istedet for å gjøre saken verre. Så jeg håper du kan ta til deg denne informasjonen, uten å tolke det som mobbing eller hat. For det er det virkelig ikke ment som. Det er bare for å hjelpe deg å hjelpe, og for at du skal slippe at en god intensjon blir til en skadelig handling.

  39. What Ida said! Ting er ofte mer kompliserte enn du tror… Hør på de som kan noe, ikke bare bedriv synsing og føleri.

  40. 😍😍
   Men husk å gi vann, når du gir tørrfôr, det sveller veldig i magen! Så viktig med masse vann når de får tørrfôr 🙌🏽
   Så herlig, av deg! 💕

  41. Fint gjort 🙂 men hvordan blir det etter du har gitt de mat noen ganger i uken og de begynner å bli vandt til det, og når du reiser hjem så er det ingen som gidder å gi mat til kattene, så blir de tynne igjen? er det egentlig noe vits? Ikke misforstå, jeg er kjempe glad i katter 🙂 men tror ikke at de får mat i noen uker nå hjelper mye dessverre..

  42. Du er helt fantastisk, og herregud for en god gjerning du gjør med de hjemmeløse kattene og hundene!
   -men hvor er bikiniene dine fra? De og du er nydelig <3

  43. Pleier ikke å like innleggene dine, men dette varmet hjertet mitt! Veldig fint at du bryr deg om kattene og hundene. Men hva med dyrene som lider og sulter i hjel for å produsere kjøttet du spiser?

  44. Kjempebra at du bryr deg om dyr og mater dem. Et lite tips fra meg er å heller kjøpe våtfor til dem istedenfor tørrfor. Tørrfor suger til seg veldig mye vann, som gjør at de må drikke mye mer for å unngå å bli dehydrert.
   Nå vil jeg heller ikke legge noe press på deg, men jeg håper virkelig at du som faktisk har råd til å utgjøre en forskjell, velger å gjøre det. Start opp et rescue-senter eller tilsvarende der nede, hvor de får mat og drikke av ansatte, blir sjekket for sykdommer / flått osv, og får veterinærbehandling, sterilisering osv. Starter du opp et slikt tilbud for dyrene, jobber jeg der gjerne!

  45. Så fint gjort! 😸 skjønner ikke hvorfor alle skal kritisere og mene noe om alt uansett hva det er. Dersom flere hadde gjort det samme, så hadde kattepusene fått mat flere ganger. Dere som mener at man ikke skal mate dem; skal man bare se på at kattene sulter? Dette strider mot min fornuft og skjærer i hjertet mitt. Er vel bedre at kattene får mat i noen dager/ uker og får det bra i den korte stunden, dersom de bare kommer til å dø uansett??! (Som mange av dere mener…) ikke alle kan redde verden, men alle kan gjøre en liten forskjell!!

  46. Jeg skjønner at matingen er veldig godt ment! Sympatisk! Eierløse katter og hunder er et stort problem i mange land, og de formerer seg fort. Det fører til store lidelser for dem, sukk. Derfor må man fange inn og kastrere dyrene heller enn å mate dem. Lokale dyrevernorganisasjoner som jobber med dette, tar gjerne imot donasjoner!

  47. Til Madeleine. De er ikke de første som gir de mat for å si det sånn, de aller fleste turister i Hellas gir faktisk mat til dyra. Nå når vi var på Kos så mata jeg kattene der hver dag, og jeg såg mange flere andre også gjorde dette! Og lokalbefolkningen elsket at vi gidde de mat og brydde oss. Såg til og med fler som matet og gidde de vann som bodde i nærområder, til og med de på resturantene. Problemer er at de ikke har nok «dyrehjem» så de får ikke kastrert/sterilisert kattene, så det blir enorm mye av de! Vi må gjøre det vi kan ihvertfall! Tommel opp for dette. Noe er bedre enn ingenting ❤️

  48. Veldig fint tenkt, og det er rett og slett fantastisk at du gjør leserne dine obs på dette. Med tanke på hvor mange tusener av følgere du har, vil dette budskapet nå fram til sykt mange dyreglade hjerter der ute. Bra jobba! <3
   Men, det er som man sier: "Gi en mann en fisk, og han er mett den dagen. Lær en mann å fiske, og han er mett resten av livet." Når du mater disse kattene har de mat der og da, men ved å f.eks donere til et lokalt shelter kan katter som disse få en bedre tilværelse så lenge de lever.
   Absolutt alle, uansett alder eller inntekt eller whatever, kan gå på gata i Syden og gi tørrfor til de første kattene man ser. Men, med tanke på hvor godt du tjener og hvor fritt strukturert hverdagen din er, burde du være i stand til å f.eks komme i kontakt/samarbeide med et lokalt shelter i disse landene. Det ville gitt mye større langtidsresultater, og hadde vært en utrolig god gjerning! 🙂

  49. Du er god<3 Tenk om alle kunne ofret en kjær tanke til de stakkars dyrene som lever der ute under fryktelige vilkår:-( Takk for at du er en av dem som bryr seg<3

  50. Til dere som sier at de ikke skal mate kattene der nede, dere må virkelig sette dere inn i situasjonen og lære hva, hvordan og hvem. Som en stor stemme for kattene, så er det ufattelig viktig å gjøre litt, kanskje Isabel ikke redder alle kattene, men hun kan nå være grunnen til at de indre organene til 10 kattunger klarer å utvikle seg det neste året. Jeg jobber med katter, har 5 redningskatter (fra Norge vel og merke) , jeg vet hvordan anatomien fungerer og jeg vet hvordan Hellas fungerer når det kommer til katter. Kattene i Hellas lever på turistene i sesongen, og når turistene reiser så er det godhjertede mennesker i Hellas som gir de mat, noen plasser har de laget kattehus. Jeg har vært en uke på fastlandet i Hellas nå, hvor det er lite turister, jeg var å kjøpte kattemat og traff på en lokal dame som var ute å gav de mat samtidig som meg, hun sa at det var sjeldent hun traff på turister her, hun matet kattene hele året og hun satt uendelig stor pris på at flere ser disse dyrene i nød, litt gjør mye. Bestanden på katter i Hellas vil ikke endre seg fordi vi slutter å hjelpe, eneste måten det vil endre seg på er om befolkningen der endrer holdningen sin. Jeg snakket med flere at problemet var at menneskene så på katter som ekle fordi de rotet i søppeldunker, men ved at de blir matet og de ser at katter har verdi for noen, så blir det kanskje mulig å endre holdningen til grekerne. Han ene som jobbet på hotellet der nede fikk sjokk da han hørte at jeg hadde katter inne, som sov i sengen min. Gikk det an? Kan man eie en katt? Kan man ha friske katter? Det små kan utgjøre en stor forskjell, og vi som gjør som Isabel, vi kan gjøre en forskjell for kattene i andre land også.

  51. Søk opp hjelp de hjemløse hundene på Kreta på fb 🙂 har selv tatt med meg en gatekatt hjem fra Kypros. Takk for at du bidrar til en bedre verden med omsorg og kjærlighet ❤️

  52. Mari: tull og tøys! De sulter seg ikke til døde.
   Mange av kattene lever på at turister mater de. Les deg opp før du kommer med sånt tull.

  53. Herregud, det er så typisk. Med en gang man viser godhjertet for dyrene så kommer den setning “Ja men du spiser dyr!”.
   Jeg har stor kjærlighet for dyr og er i mot sirkus men derimot så spiser jeg kjøtt og jeg elsker kjøtt. Her er det snakk om at jeg håper og tror kjøttet jeg spiser er “drept” på en skånsom måte. For vi kjøttelskere og det betyr nødvendigvis ikke at vi ikke er noe glad i dyr. Tvert om! Men det jeg blir så forbanna på at dere “Veggiser” skryter over at dere ikke spiser kjøtt og er så dyrelskere men har dere tenkt over hva klesplagg dere har på dere??? Møtte en “Veggis”, hun var SÅ i mot at jeg spiste kjøtt.Og jeg sa rett ut “Er du så mye bedre som går med klær fra H&M Tror du ikke at det kan være barnearbeid bak dette?…” Da fikk jeg holdt kjæften hennes. Poenget er, verden er slik. Om du spiser kjøtt eller ei, om du er i mot barnearbei o.l. Man kan ikke ta hensyn til alt i verden men du kan gjøre ditt for dine verdier og holdninger.

  54. Hei igjen Isabel! Jeg ser nå at kommentaren min om hvorfor du ikke skal mate de kan anses som litt krass. Det var ikke min intensjon, jeg syns det er supert at du ønsker å hjelpe dyrene. Men siden du ikke har erfaring med å hjelpe dyr så vil jeg bare veilede deg. Du og mange andre turister har de beste intensjonene når dere mater kattene, men som du har lest i den forrige kommentaren min er det tungtveiende grunner til hvorfor du ikke skal gjøre det på den måten. I stedet for å mate kattene selv på den måten, så kan du heller donere penger, mat og utstyr til lokale dyrevernsorganisasjoner. De blir garantert superglad for all hjelp de kan få, og da kan du også få bli med å se hvordan de lokale organisasjonene hver dag hjelper hjemløse katter og hunder, og få enda mere tips om hvordan du kan gjøre en forskjell de ukene du er der! Jeg, imotsetning til flere her i kommentarfeltet mener ikke at de ikke skal få mat fordi de skal dø. Men noe av det viktigste arbeidet som blir gjort, og som jeg støtter hver gang jeg er ute å reiser er kastrering, vaksinering og bekjempelse av kattesykdommer. Da holdes bestandene nede slik at de klarer å mate de som allerede er der, og så unngår de utbrudd av dødelige og smittsomme kattesykdommer. Jeg anbefaler deg på det sterkeste og oppsøke en lokal dyrevernsorganisasjon, så får du se alt det fantastiske arbeidet de frivillige gjør året rundt!

  55. Utrolig flott dere gjør dette, men så på snapchat at du ga pusen på restauranten maten din. Salt er veldig farlig for katter, spesielt de som er så tynn og har lite vann i kroppen… så fortsett med å gi de kattemat, men ikke gi de mat med salt, vær så snill <3

  56. Du er så utrolig godhjertet!!💗 Du fortjener ikke all den haten du får. De som hater er virkelig noen drittsekker!😒 Ble helt rørt når du kastet de kjøttbitene til katten, hadde vært en annen hadde h*n sikkert bare kastet en stein på katten sånn at den skulle gå😢 Du er så snill og omsorgsfull og skulle ønske at alle andre ser det jeg ser i deg💗😻 Stå på videre verdens modigste Isabel💗💗

  57. Så godhjertet du er. Ble helt rørt av det her jeg sitter i ammetåka. Vokst opp med katt og når jeg har vært i utlandet og sett løskatter og hunder får jeg helt vondt i sjela av å se på de triste øynene som viser sult og behov for kjærlighet. Jeg har gjort det samme som dere, og godt å se at andre også gjør det

  58. Så de får vokst seg store og sterke, og….? Og parret seg de også, slik at det blir et enda større problem. Missforstå meg rett, jeg synes også synd på disse dyrene. Det er helt grusomt. Men å indirekte bidra til at det blir fler av dem, hjelper ikke saken. Det hjelper de få kattene som får mat her og nå, men i det lange løp, ville det helt klart vært best om en del dør av «naturlig seleksjon», slik at det IKKE blir for mange katter som går rundt sulte og syke.. bare en tanke

  59. Hei! Er du medlem i noen dyrevernsforeninger? Og pleier du å bli engasjert over dyrevernssaker i politikk og sånt? Det hadde forresten vært kult om du skrev et innlegg om eventuelle samfunnstemaer du brenner eller interesserer deg for 🙂

  60. Tusen tusen takk for at du gjør dette og oppfordrer flere til det samme. At du tar deg tid til å bruke din store stemme til dette gjør forhåpentligvis en stor forskjell for flere sultne gatedyr. Det er så synd på dem.
   Neste gang kan du kanskje ta med deg flottmiddel også? Slik hjelper du også flere dyr fra å bli veldig syke.
   Jeg ble faktisk så rørt at jeg gråter. Haha.
   Jeg har adoptert en gatehund selv og han sender deg en stor nuss på nesa.
   Stor klem fra Ida og Scar.

  61. I Hellas finnes det en organisasjon som jobber for å kastrere katter! Så er de klippet rett over i øret, er de kastrert og sterilisert. Det som er det grusomme er st befolkningen setter ut gift etter endt sesong for å minske bestanddelen av hunder og katter! I turistsesongen finnes det matstasjoner hvor frivillige setter ut mat og vann hver dag!
   Ta Rhodos f.eks. Katteøya! Hvorfor? Jo, under 2.verdenskrig drepte tyskerne alle kattene, men det ble overflod av rotter og mus, så de brakte over katter fra Tyrkia igjen.
   Kallithea cats er jo drevet av frivillige. En ren matstasjon i utgangspunktet. Men de frivillige samarbeider godt med veterinærer. De adopterer også til utlandet. Du betaler kun 180? for vaksiner, pass og flybillett. Nå ble det ulovlig å hente inn hjemløse katter og hunder til Norge.
   MEN du kan hjelpe! De fleste veterinærer i Hellas stiller opp for gate-dyra. Ser du et skadet dyr plikter du å hjelpe. Også i Hellas! The greek cat foundation mistet nettop mye støtte fra regjeringen, så det meste drives på frivillig basis!
   Hentet selv hjem en kattunge jeg fant på ferie! Og etter det har jeg satt meg inn i mye av dette og donert en god del penger, bl a kallithea cats.
   Det er MYE man kan gjøre hjemmefra, men det gjelder også å stille opp her hjemme. Spes katter har lavstatus symbol, og det dumpes i disse dager kattunger, på kattunger fordi folk ikke steriliserer kattene sine.
   Tenk hva DU kunne nådd ut om du skrev litt om dette…?
   Er tydeligvis kattegal,… no shit!!! Men alikevel jobber jeg innen fashion, og har andre interesser også🤣 .. håper virkelig på et innlegg fra deg om dyras velferd! Da får du hvertfall stjerne i boka hos meg!!

  62. Veldig koselig tanke! Men det er faktisk ikke bra for kattene å få så mye mengder mat på en gang etter at de går flere dage ruten å spise store mengder med mat. De er som oss mennesker, de sulter og hvis de brått får masse mat kan det gi motsatt effekt = de kan dø av for mye mat fordi tarmen/fordøyelsessystemet ikke er som normalt.
   Bare en liten vekker for de som mater løse dyr på gaten..

  63. Og mattilsynet har nettopp bestemt at hunder som mangler stamtavle ikke skal få lov til å komme til Norge.. Uansett om de er rasehunder som kommer rett fra hjem og har blitt dumpet til avlivng av eiere som har gått lei..
   Det er trist at vi i ett så rikt land som Norge ikke kan hjelpe dyr som har det vanskelig i land der dyr ikke har noen form for verdi.

  64. Blir så glad når jeg leser om mennesker som er god mot dyr, er ellers så mye ondskap man leser om. Du er fantastisk 💕💕

  65. Utrolig fin tanke, veldig fint å mate dyr når man er på ferie! En liten notabene: legg ut mat i ekstremt små porsjoner. Visst man legger ut for mye mat på ett sted, så vil dyrene spise seg selv ihjel fordi de vil spise alt som er der med en gang, men det klarer den lille magesekken deres ikke. Selvom du tenker “dette er alt for lite” så er det sikkert for mye. Fortsett med å mate dyrene, bare i mindre porsjoner, så de ikke blir sykere.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg