“DU KLER DEG SOM EN HORE”

Jeg aner ikke hvor mange DM’s på Instagram og kommentarer på at jeg kler meg som en “hore” her nede. Først og fremst: Å legge igjen slike kommentarer er vanvittig smålig, men igjen – what’s new. Det er jeg for så vidt vandt til. Det jeg vil fortelle dere er at det slettes ikke er så utrolig strengt her i Dubai som veldig mange av dere tror. Jeg antar at de fleste av dere som kommenterer slikt aldri har vært her selv, for da hadde dere visst at bekledningen min ikke er noe spesielt uvanlig til Dubai å være. I hvert fall ikke her vi oppholder oss, som er midt i “sentrum” der det kryr over av turister. Jeg ser støtt og stadig jenter som er kledd i crop tops, skjørt, shorts, utringning, tettsittende, korte kjoler. Det er ikke unormalt. Nå vet ikke jeg så mye om hvordan det er utenfor her turismen er sentral, men det er tross alt her jeg oppholder meg og jeg oppfører meg deretter. 

Jeg får konstant komplimenter her nede, så jeg tror neppe at jeg er så “horete” som mange av dere påstår. Det går fint å kle seg slik som jeg gjør. Man blir ikke arrestert for å gå i en tettsittende kjole, guys. Reis til Dubai selv, og fortell meg deretter hva som er innafor og ikke. Jeg har som sagt vært her to ganger tidligere, og aldri har min klesstil vært et problem. Jeg kler meg i det jeg synes er fint, og det er helt innafor! Så klart må man ta litt hensyn visse plasser, men da er det også satt opp skilt der turister blir bedt om å dekke seg litt til. Sett bort i fra det er det veldig fritt her, og jeg føler ikke at jeg er på et veldig konservativt sted.

Alt med måte tenker nå jeg, og det synes jeg at jeg forholder meg fint til. Jeg har ikke blitt tilsnakket enn så lenge, ei heller har jeg fått stygge blikk. Jeg skjønner at noen av dere kan være bekymret for meg og egentlig ikke mener noe vondt, men jeg vet at jeg ikke tråkker over noen grenser eller er respektløs. ❤️

69 kommentarer
  1. Å kle deg som en hore er ditt perogative. You do you! Jeg kler meg også i ganske lette klær en gang i blandt, og det skader jo ingen..

  2. Er du klar over hvilke inntrykk du gir leserne dine ved å si “det er veldig fritt her” og vise Dubai frem som et fantastisk sted? Er du klar over at Dubai er et land som ikke følger menneskerettighetene og er spesielt undertrykkende ovenfor kvinner, et land som er korrupt hvor rike menn sitter øverst på tronene og tjener de store pengene, hvor mennesker blir uskyldig dømt i fleng? Er du klar over hvilket land du støtter dine penger med, og hvilke inntrykk du gir til mange av dine uvitende unge lesere? Du burde skamme deg for å skrive om et land som bryter menneskerettighetene som et paradis på en plattform hvor du har flere titusen lesere. At du som en voksne kvinne ikke leser deg opp på landene du reiser til. Selvom du som enkelt person ikke har opplevd noe ubehagelig enda, er det skuffende at du snur ryggen til alle de menneskene som lever uten de rettighetene de har krav på. Det er flere eksempler på at disse reglene også har rammet andre nordmenn i landet. Vær så snill og ikke støtt et slik land bare fordi det er moderne og fint.

  3. Hvis det der er horete så har folk tydeligvis aldri vært i syden på charter. Eller i Norge på byn en vanlig fredag. DER er det horete påkleding. Du har i hvert fall stil og kler deg pent, IKKE horete. Du passer fint inn i Dubai! Har vært der selv noen ganger nå og som du sier så er det faktisk ikke så strengt. Folk har null kunnskap.

  4. Problemet er ikke at du kler seg som en ‘hore’ der nede. At du kler deg alt for utfordrende generelt er nok noe hele Norge tenker. Det er et utsagn som heter ” lot noe forbli fantasi”. For all del, hva du velger å kle deg i forblir ditt valg, men ikke klag når noen påstår du kler seg for utfordrende, du viser alt, alltid. Tilogmed ikke du kan nekte for det. Du sier du ikke bryr deg om hva andre mener, men når du gjentatte ganger dedikerer fulle blogginnlegg på at folk klager på din klesstil, så burde det vel enten a) ringe en bjelle, eller b) ikke sjenere deg, som du påstår?
   Mvh en som ikke bryr seg om hvordan du kler deg, men som er dritt lei din klaging over hvordan andre klager over deg. Slutt å bry deg, om det er det du mener!

  5. Jeg tenker at det ikke har noe med at du er i Dubai å gjøre.. du selger deg selv. Lettkledde bilder HELE tiden.. kvalmt. Man ser jo halve dåsa..

  6. Har vært i Dubai 6-7 ganger. Går helt fint å kle seg som du gjør – spesielt der hvor du er oppholdt deg. Har sett mange som har gått med mindre klær offentlig enn det du gjør.

  7. Synes du kler deg litt utfordrende men likevel på en så utrolig classy og elegant måte og som du sier, så lenge det er innenfor områder der det er akseptabelt så er det jo ikke et problem hva du har på deg. Folk som sier du kler deg som en hore fordi du kler deg slik og skylder på at det er for drøyt for dubai, er usikre mennesker som ikke klarer å glede seg over at noen andre stråler. Du er vanvittig fin!

  8. Kjipt at du får slike meldinger av folk. Synes antrekkene dine er flotte. Hvor er den blonde kåpe/kjolen din fra som du har på deg? Den var kjempe fin:) håper dere har en flott ferie.

  9. Har jo for så vidt ingenting å si om du er i Dubai.. Tror folk kanskje mener at du generelt kler deg veldig vulgært, i stedenfor å bruke h*** ordet. For all del, bruk hva du vil 🙂 Men du er tross alt en blogger også, som helt åpenbart har et stort behov for oppmerksomhet og vise frem sine silikon pupper og rumpe. Vær litt mer profesjonell i det minste 🙂 Man blir jo litt oppfattet som en h*** når man går kledd slik, ref. den netting jumpsuiten feks. Litt drøyt.

  10. Ser en kommentar over her om at du «støtter kvinneundertrykkelse osv» ved å dra til Dubai😅 Det at du sitter hjemme i Norge å klager, hjelper ikke akkurat så mye for kvinners rettigheter det heller haha!

  11. Du kler deg i alle fall ikke som en kvinne av høy verdi. En kvinne av høy verdi ville aldri kledd seg så glorete. En kvinne med klasse og stil vet å tone det ned, det samme gjelder menn. Den mannlige stilekvivalenten dumpa deg nylig, men dere to kledde hverandre. Like trashy stil begge to. Men slapp av, du skjønner det når du blir eldre. Heldigvis for oss vanlig dødlige finner vi ungdomsbildene våre godt gjemt i private album, ditt ligger over hele nettet til spott og spe. Men igjen, du skjønner det når du blir eldre. Det er ingen som er sjalu på deg, de fleste med mer enn to hjerneceller ser hvor utrolig tomt livet ditt er, hvert eneste sekund er jo dokumentert på internett. Du har ingen ekte venner, ingenting ekte. Alt er show og alt er for kameraet. Du må ha et utrolig tomt og trist liv som bruker så mye energi på å overbevise absolutt hele norge om at du har det så fantastisk, det er jo så lett å se at du gråter på innsiden, at du er fanget i ditt eget liv men at du ikke har råd til å komme deg ut av det. Du er fanget fordi du er avhengig av alt som glitrer men uten å prostituere alt som er deg (utenom å faktisk selge kroppen din) så har du ikke råd. Så du kler deg jo som en hore, du kler deg som en instagramhore, en facebookhore, en youtubehore, en blogghore. Avhengig av klikk, likes og alt som er tomt for å leve. Det er faktisk utrolig trist å se på, jeg håper du finner ut av det, for du virker jo som en god og skjønn jente langt inni der. Langt bak alt det falske.

  12. Hei. Syns klesstilen din er fantastisk fin og elsker at du eier kroppen din på den måten si gjør. Stå på! Jeg syns derimot det er utrolig trist at du har valgt å reise til Dubai og promotere det på bloggen din. Dette er et land som arresterer voldtektsoffere som anmelder voldtekt fordi det er ulovlig med sex før ekteskap. Det anbefales heller ikke å reise dit dersom du er gravid og ugift ettersom dette også er noe som kan medføre fengsling. Det er også ulovlig med homofili og de bryter menneskerettigheter. Dette er noe du støtter ved å promotere stedet på bloggen din og du rett og slett «kaster penger på problemet». De tjener rått på turismen sin og du bidrar til deres økonomi både ved å reise dit selv og ved å fortelle leserene dine hvor «fantastisk» det er der. Det er kanskje fint akkurat der du er, men det betyr ikke at landet ikke har MASSE problemer. Det er så utrolig mange fine steder i verden som du kunne reist til og promotert på bloggen din som faktisk fortjener det.

  13. “Kleskode: Man kan i utgangspunktet kle seg som man vil i Emiratene, men det settes pris på om man kler seg noe mer konservativt enn i Vesten. Dette innebærer at man dekker til skuldre og knær.”
   Kilde: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_emiratene/id2428549/
   Poenget er ikke om du havner i fengsel eller ikke, men å utvise respekt for lokale skikker og normer i landet du frivillig reiser til – uten at det skal være nødvendig å bli tilsnakket eller få stygge blikk fra forbipasserende. Det handler rett og slett om respekt, og det er svært lite gjennomtenkt av deg å “reklamere” for hvor greit det er å kle seg lettkledt i et muslimsk land når du har såpass mange unge lesere. Det har du ikke nok kunnskap til å kunne uttale deg om.

  14. Vi har dette på skolen nå om at skal man kalle en som går mindre kledd for hore, og jeg synes detter er så teit, la folk bruke det de vil lizzom, man er ikke hore av å gå i mindre klær

  15. Hvilken ignorant verden vi lever i. Kan ikke folk bare lære seg å se forbi sine egne meninger av og til, og støtte hverandre heller? Ikke være så trangsynte og heller åpne opp sinnet litt og forstå at selv om dere mener noe er rett betyr det ikke at det er det. Meninger er bare meninger, og ikke en fasit. Hva så om det er drøyt? De første menneskene på jorda hadde da ikke klær og gikk rundt nakne hele tiden, hvorfor skal vi hate så mye på hverandre bare fordi vi lever i en nyere tid? Er det ikke like drøyt å gå i en bikini på stranden, om ikke drøyere? Blir noen kalt hore i bikini? Jeg kan forstå hvorfor noen mener det er for drøyt, men på hvilken måte skader det dere? Seriøst liksom, det er dere selv som lar dere påvirke, ingen andre enn deg selv bestemmer hva din hjerne blir påvirket av. Slutt å bruk energien deres på negativitet og hat, og flytt fokuset og energien deres over på dere selv, og begynn med å elske dere selv. Mennesker som virkelig elsker seg selv, har ingen behov what so ever for å uttrykke en nedlatende mening om noen andres utseende, klesstil, og livsstil. Et sitat til alle dere som skal ha en nedlatende mening om alt alle andre gjør – “Hvis du ikke liker noe, må du forandre det. Hvis du ikke kan forandre det, må du endre oppfatningen din.” Takk for meg.
   Du ser smashing ut Isabel!

  16. Den eneste du er respektløs ovenfor er deg selv. At du vil fremstille deg selv så lite classy og med en så “slutty” klesstil er flaut! Bruk noen av pengene dine på ordentlige klær, i stede for dyre reiser. Du ber selv om oppmerksomhet fra ekle menn, slik du kler og oppfører seg. Slutt å sutre, du elsker oppmerksomheten..

  17. Kan noen forklare meg helt seriøst hvorfor man vil gå i avslørende klær/ halvnaken / naken foran andre mennesker?

  18. Vel, det er ikke så strengt i turiststedene. Men besøker man Dubai, så respekter deres kultur. Slik vi forventer når det kommer turister hit.

  19. For meg må du gjerne gå naken! Så lenge din klesstil gjør deg lykkelig, og du ikke støter dem som bor der, så er det vel greit?
   Du kler deg kanskje veldig typisk nyrik russer, men det er det jo mange som gjør. Vi har ulikt behov for oppmerksomhet, og dette hjelper kanskje på å få dekket ditt?
   Kle deg i det du føler deg bra i, og ikke bry deg om mote/trender. Om disse klærne framhever det du liker best med deg selv, så har det jo ikke noe å si at det ikke er siste skrik?

  20. Du kler deg ikke som ei hore. Du er ei pen jente som ikke er redd for å vise frem litt kropp, og da kommer gjerne slike kommentarer, uansett hvor i verden man befinner seg. Jeg personlig er aldri like lettkledd som deg, men jammen har jeg fått høre mange ganger at jeg er kledd som ei hore. Kjerringer har kommet bort til meg på gaten her hjemme i Norge og vært direkte ufyselige ved flere anledninger, kun fordi kjolen er lårkort, skoene høye, eller utrigningen viser litt kløft.
   Det er trist at i 2018 kan menn gå i bar overkropp og med kun en badeshorts på seg uten at noen reagerer, men så fort ei jente går i noe som ikke er heldekkende, slenges “hore”-bemerkningene ut, i god kombinasjon med at man er “ute etter mannlig oppmerksomhet” og får “skylde seg selv” om man ender opp voldtatt pga “signalene” klærne sender ut.
   Dubai er et muslimsk land, ja, men hadde du kledd deg på en måte som ble oppfattet som støtende der nede, tror jeg du ville fått klar beskjed fra hotellresepsjonen, de ansatte ved resturantene du spiser på, taxisjåfører eller andre om å dekke deg mer til. Så lenge det kun er folk her i kommentarfeltet som bjeffer, tror jeg nok ikke det er noe å bry seg om xD

  21. Herregud så utrolig kjekke og kule menn dere har funnet her nede. Det hadde vært super kult å se Newa og deg flytte hit og skape et liv her med de kjekkasene, villa og den glam livsstilen du passer til….. Du er for “stor” for potet Norge ……

  22. Jeg synes du kler deg vulgært – uansett hvor du er. Horete er et ord jeg ikke liker, men felles for deg og de som selger sex er vel at dere viser frem kroppen mer enn det som er vanlig å gjøre.

  23. Må bare si at du må være litt forsiktig selv om det kanskje ikke fremstår slik (har vært der selv).
   Folk har blitt arrestert for å kysse, en annen ble arrestert for å dulte borti en rik viktig mann fra Dubai da han var på en nattklubb.
   Verst var da en meldte fra at hun var blitt voldtatt, og selv ble arrestert for å ha sex utenfor ekteskap.

  24. Du vekker jo oppmerksomhet, og det er jo hva du trenger så stå på! Jeg bare gleder meg til den dagen du blir voksen og skal sitte og se tilbake på hvor “forstyrret” du var på denne tiden. Psykologer til og med kommer nok til kort her. Du har jo ødelagt deg selv fullstendig. Nydelig var du før! Alt med deg nå er jo bare fake. Oversminket, ekle pupper, en rompe som er deformert, øyenvipper som mopper, munn som ser ekkel ut. Hva med å ta vekk alt av dette og bare være den fine jenta som helt sikkert enda finnes “der inne”? Kos deg masse i Dubai.

  25. Det er ikke rart at hun ikke er klar over at Dubai er et av de landene som bryter menneskerettighetene eller undertrykker kvinner osv, nettopp fordi hun ikke har lært det på skole eller leser aldri nyheter kanskje ? Hun er jo ikke en kunnskapsfull person. Som du ser lever hun i det rosa verden hennes.

  26. Du kler deg ut som en Hore…! Bare se på deg selv! Er du blind???? Tror de fleste har skjønt til nå hvor H du kler deg! Du er definisjonen av å se ut og oppføre deg som en stripper eller en som jobber med pornografi. Det er ingen forskjell mellom deg og en Prostituert. Du selger deg selv for penger!

  27. Du kler deg absolutt ikke som en hore og andre skal uansett ikke legge seg borti hva du har på deg? Du er dritdigg så ikke bry deg om sjalue mennesker

  28. Anonym 19.09
   Når ble Dubai et land? Det er en by i De Forente Arabiske Emirater. Ikke helt opplyst selv du kanskje?
   Det er mange land dere ute med annen kultur, religion og levesett enn vi har, men kan da ikke lange ut mot folk som besøker lander pga det. Har du feriert i Spania? Skal vi synes negativt om deg pga den grusomme tyrefektingen? Eller skal vi synes negativt om deg om du drar til Thailand pga de spiser hunder? Eller om du besøker Hellas der stort flertall av befolkningen behandler flytningene som kommer dårlig ??Sikker på at du også har vært i ei land som har brudd på menneskerettigheter og dyrevern.

  29. Hvorfor tar du kunn bilder av deg selv og ikke Newa? Hadde jeg ikke visst fra før at henne skulle være med deg hadde jeg trodd du var der alene. Snakk om å kunn bry seg om seg selv. Har kunn sett ett eller to bilder av Newa og alle de andre bildene er av deg og den falske kroppen din

  30. jeg skjønner hva du mener isabelle. Har aldri hata på deg, haha dette er første gang jeg skriver en kmt faktisk. Jeg har vært i Dubai mange ganger, r en jente på 16 år. Jeg vil ikke si at det er VELDIG strengt i Dubai, men du elr generelt alle må tenke at det er et muslimsk land og at mange vet at det pleier å være strengt der, en ting er greit at du har på deg det du vil. Men en annen ting er at mange har forskjellige meninger om det. Det er dumt ja. Du er ingen hore! Du r nydelig, men tror de kmt må bare komme man kan ikke gjøre noe med folk her

  31. Har selv vore i Dubai, når eg gjekk på Dubai Mall i ein litt kort kjole, var det to menn som ropte etter meg, eg skjønte ikkje ka dei sa derfor vart det enda meir ubehagelig. Det blei rett på ein butikk å kjøpe noko nytt for å sei det sånn 😅 men kansje eg var berre uheldig, who knows.

  32. Altså, jeg er stum, burde ikke være det etter og ha lest mange blogger og kommentarfelt. Men woman, steng kommentarfeltet ditt da 😳 Folk er så usmakelig at jeg forstår ikke hvordan verden skal bli. Og du trenger ikke denne driften i fjeset hver eneste dag. Jeg lever mer opp til dette : hvis du ikke har noe fint og si, så kan man holde kjeft. Hold on, fine vakre du 😊

  33. Du er kjempefin og søt. Alle andre er sjalu mennesker med triste liv så de sitter å skrive stygge ting til deg for å føle seg bedre. ÆRLIG TALT, DU ER KJEMPEFIN! har ikke kommentert på bloggen din før men når eg leste korr slemme folk e så måtte eg bare ❤️❤️

  34. Fyfaen, ja her lever janteloven evig altså! Kan folk bare kutte ut?! Hadde jeg vært deg hadde jeg stengt kommentarfeltet! Alle skal liksom måtte si «sin mening», aka gi ei kald skyllebøtte over hodet på deg. Og de skriver at dubai er så jævlig land, og at de bryter menneskerettighetene osv. Men vet du hva? Det gjør faen meg norge også! Bare se hva barneverne driver med, se på eldreomsorgen, alle skoler som legges ned, legevakter forsvinner, sykehus avdelinger blir borte og du trenger ikke å tro at ambulansen henter deg da du ringer. Jeg vet om en som hadde skadet seg veldig, og ambulansen kom aldri. Vi lever i et land der du får pizza levert på døra fortere en politiet klarer å dukke opp, og folk klager på dubai?! Her skatter vi oss ihjel og godene tas bort rett foran på øya våres. Herregud, folk er så uopplyste og klarer aldri å unne andre godt! Jeg synes du er kjempe flink, fin og interessant å følge med på! Noe flere tydeligvis gjør, siden du har toppet lista i lang tid nå! Du fortjener å ha det bra, dra på tur, kle deg i dyre, fine klær og bare leve livet ditt! Kos deg videre på tur 💖💖

  35. Stakkars.. De eneste som skriver masse fint om deg er 15 og 16 åringer. Du burde seriøst slutte å kle deg som en pornostjerne, jeg blir kvalm av deg..

  36. Det er faktisk veldig strengt der nede, men du som turist, ser noe annet.
   ALT av informasjon om strenge regler og reformer rundt KVINNER, HOMOFILE, LESBISKE finner du på alle mulige sider som kjemper for likestilling og at alle skal få elske de som de elsker. Bare det at du sier at det ikke er så strengt som man skulle tro, når VG for 6mnd siden skrev en stor sak om dette er ganske drøyt. Les om slike temaer før du uttrykker deg på nett, er greit å ikke falle rett igjennom her. Ikke en hets, vet du må godkjenne før noen leser dette, men bare tenk deg om.

  37. Synes ikke du kler deg som en «hore», og har selv bodd i dubai i 2 år og vet at det ikke er så strengt som folk skal tro, MEN det handler også litt om respekt for de lokale som bor der, greit nok når man er på stranden og på plasser med bare turister, men av respekt for landet man besøker så er det lurt å dekke seg til litt mer enn det her. På samme måte som vi ønsker at folk skal respektere vår norkse kultur, synes jeg vi og skal vise respekt når vi er på besøk i andre land og besøker andre kulturer. Ingen hate assa, syns du kler deg pent altså

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg