OPPSKRIFT: SHOSHOS GULROTKAKE

Her kommer oppskriften på storesøsteren min sin gulrotkake, som lovet! Den smaker helt nyyydelig, så lov meg å test ut oppskrifta. Om dere gjør det, må dere legge ut en story og tagge meg! 🍰Jeg tenker at timingen er ganske fin, det er jo tross alt lørdag. Kanskje rekker dere å bake den i kveld, eller i morgen? 

Ingredienser til kaken:

7,5 dl Hvetemel
4,5 dl matolje eller margarin
6 egg
6 dl Sukker
3 ts bakepulver
3 ts natron
3 ts kanel
750 g skrelt gulrot 

Ingredienser til toppingen:
250 g smør
400 g  2 pk Philadelphia
500 g melis
3 ts vaniljesukker

SLIK GJØR DU

Visp sammen sukker og olje eller margarin i en stor bakebolle. Pisk så inn eggene (bruk elektrisk mikser, enklere og raskere), til blandingen blir tykk, fyldig og du ser at den blir lys. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron og kanel. Bland det til en jevn og fin røre. Riv gulrøttene fint og rør det så inn i kakerøren.

Hell røren så i en stor, bakepapirkledd langpanne ( Ca 30X40 cm).  Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i Ca 40 min. Avkjøl kaken i formen på benken. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. La kaken avkjøles.

GLASUR

Rør sammen smør og litt og litt melis om gangen til du ser at det begynner å bli en smørkrem. (Altså det skal se ut som krem). HUSK å spare litt av melisen du skal bruke det igjen senere i avsnittet. Tilsett Philiedelfia, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn og fin. Bre ostekremen i et tykt og fint lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen ved hjelp av en  gaffel. Du kan også bruke tannpirker til å lage mønster i kaken.  Del kaken i fine små firkanter og nyt det med en kopp kaffe eller det du måtte ønske. Håper det smaker. 

______

Håper det smaker! 🍰

12 kommentarer
  1. “Innlegget dere har ventet på er ute”
   Jeg venter på det du SNART skulle fortelle ved påsketider jeg. Det store prosjektet ditt 🙂

  2. Dette er jo en helt ordinær gulrotkake-oppskrift. Ingenting spesielt med denne. Men gulrotkake er jo godt da 😊 J

  3. Denne skal jeg prøve å lage, så kjempe god ut 🙂 Takk til deg og din søster for at dere delte oppskriften. Må også si at du er en så herlig jente, virker som du er like vakker på innsiden som du er på utsiden. Gjør vondt å se hvor fæle noen mennesker er mot deg, du er sterk og fantastisk som fortsetter å blogge. Unner deg alt godt og at alle dine drømmer går i oppfyllelse 🙂 klem fra meg

  4. No diss, men det der er veldig standard ostekake. Og plis bruk ordentlig smør og ikke margarin! Se litt åssen de lager margarin og du bruker det aldri igjen for å si det sånn
   Ska vi snakke gulrotkake med vri?
   – gulrotmos
   – revet eller most ananas/eple/rødbeter/gresskar/til og med squash funker
   – kokos, pecannøtter, valnøtter
   Osv osv
   Når du er klar til å gå fra standard til queen of the cakes, prøv triksene over 😉

  5. Heii! Jeg lurte på hvor den korte svarte jakka di er fra? Den som du hadde på i går når du sykla med søstra di, hehe❤️ Den var sååå fin😍😍 Og du er så herlig!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg