SPØRSMÅL & SVAR OM BOKEN MIN

reklame for egen bok

Når kommer boken din ut i butikk?

– I midten av november. Jeg kommer tilbake til eksakt dato etterhvert. Boken sendes til trykk denne uken!! SÅ spent på å få holde den fysisk i hendene. 

Fortell om Shirog?

– Jeg har egentlig aldri villet fortelle denne historien. Jeg vil ikke at noen skal synes synd på meg. Men nå som jeg har fått opplevelsene på avstand føles det riktig å dele mer av hvem jeg er og hva jeg kommer fra. 

Hvis jeg kunne velge, ville jeg blitt plassert i fosterhjem den dagen jeg ble født. Det høres kanskje helt sjukt ut, men oppveksten min unner jeg virkelig ingen. Det var et helvete. Da jeg var 11 år, var begeret så til de grader overfylt at jeg satte meg på trappa utenfor hos barnevernet, for å be om et nytt sted å bo. Siden ble det for vanskelig i fosterhjemmet, og jeg fikk flytte for meg selv som 17-åring. Diagnose på den tiden: anoreksi. 

Fram til da hadde livet vært en lang rekke av vold, frykt, bekymringsmeldinger, narkotikasalg, barnevernsmøter, mishandling, krisehjem, blåveiser, selvmordstanker, indre drama og voksne mennesker som sviktet – igjen og igjen. Heldigvis mikset med noen gode personer og perioder underveis. 

I denne boken forteller jeg om menneskene, hendelsene og tankene som jeg ikke har klart å fortrenge opp i gjennom. Dette er grunnen til at jeg er meg. Uten Shirog, ingen Isabel. Shit, jeg får fremdeles frysninger av å høre det navnet.

Hva synes moren din om at du utleverer historien deres for hele Norge?

– Hun støtter meg veldig! Hun vet om alt som står i boken og har vært veldig støttende gjennom denne prosessen. Jeg synes det er veldig tøft av henne. Hun har jo gått gjennom utrolig mye selv også, og det er ikke en selvfølge at hun hadde ønsket at jeg skulle fortalt om det i boken. Det at hun synes det er greit betyr veldig mye for meg, og det beviser hvor sterk hun er. Jeg er stolt over den mammaen jeg har i dag. <3

Jeg ser veldig fram til å lese boken. Det som gir meg mest er sterke bøker, og bøker fra virkeligheten, om andres liv. Leser bare det. Du har hatt det altfor tøft, kjære deg. Ble du også mishandlet, eller kun moren din? Har du kontakt med din far? Hvem mishandlet dere? Jeg har så mange spørsmål.

– Så kjekt å høre at du gleder deg til å lese den. Jeg skjønner at du sitter med mange spørsmål, og alle vil du få svar på i boken. Jeg kan si så mye som at jeg også ble mishandlet, ikke bare mamma.

Når begynte du å skrive boken?

– Hele bok-prosessen ble satt i gang rundt påsketider i år. 

Het du Shirog til fornavn før du byttet til Isabel? Altså Shirog Raad?

– Ja. Derfor er tittelen på boka “Shirog”.

Du skriver at du ikke har fortalt om dette før.. Gjelder dette kun på bloggen eller også til venner? isåfall hvordan sier du det for å ikke få dem til å bli satt ut? Har hatt problemer med rus i hjemmet selv, og vår far er ikke her lenger i dag. Men dette er det ingen av vennene mine som vet, da jeg er redd for å bli dømt eller at noen ser annerledes på meg pga det. Skjønner ikke hvordan du klarer å gå ut med det. Veldig sterkt!

– Det stemmer. Det gjelder både på bloggen og til venner. Ingen vet om hele historien min, ikke en gang de nærmeste vennene mine. Jeg har alltid vært litt sånn at jeg ikke har hatt lyst til å prate om det, da jeg egentlig har hatt en tendens til å fortrenge alt. Dessuten er jeg en person som sjeldent prater om vonde ting, jeg gir ikke det min “oppmerksomhet”, om jeg kan si det på den måten. Men nå er jeg klar for å fortelle min historie. Mest fordi jeg vil hjelpe andre barn i samme situasjon og fordi jeg har fått alt mye mer på avstand nå. Jeg er veldig lei meg for å høre det du har opplevd.. Sender deg varme klemmer. <3 Jeg kjenner meg veldig igjen i den redselen om å bli dømt.

Når får vi som har forhåndsbestilt boken din?

– I uke 46. 

Skal du ha en bok-tour?

– JA!! Gleder meg så mye til å reise rundt i Norge for å møte dere på boksigneringer. Hvilke byer burde jeg komme til? Kommenter! <3

Hvor kan man forhåndsbestille boken?

– Den kan forhåndsbestilles HER

Hvordan har interessen for boken vært hittil?

– Åh du, den har vært helt ekstrem! Jeg hadde ikke trodd at det skulle ta SÅNN av, men det har det søren meg gjort. Jeg gleder meg til dere får lese den, og så håper jeg at den lever opp til forventningene. Jeg er kjempe stolt over den, og ser veldig frem til at andre også skal få ta del i historien min. Jeg vet at det kommer til å bli veldig tøft for de fleste å lese den, for boken er veldig ærlig og den handler jo om livet mitt. Livet mitt har ikke vært en dans på roser. Jeg har blitt utsatt for det verst tenkelige som barn, men likevel sitter jeg her i dag. Jeg klarte meg, og nå er jeg klar for å hjelpe andre i samme situasjon. <3

Hvordan har det vært underveis? Har det vært tøft å grave i gamle sår?

– Det har vært veldig tøft. Det var jeg jo for så vidt forberedt på at det kom til å være også, men det blir jo likevel ganske vondt når det først skjer. Jeg har likevel bare fokusert på grunnen til hvorfor jeg har valgt å gi ut bok, og det er i grunn det som har fått meg til å fortsette til tross for at jeg til tider har revurdert det hele fordi det ble veldig vondt. Jeg er sjeleglad for at jeg ikke ga opp da, for her er vi, med en utrolig viktig bok som jeg har troen på at kommer til å kunne hjelpe andre. Om det så kun er snakk om en person, er det hele verdt det.

Hva er dine forventninger fremover? 

– At boken kan hjelpe, inspirere og bidra til en litt lettere hverdag for de som kjenner seg igjen. Samtidig håper jeg at denne boken gjør at folk forstår meg bedre.

Hvordan stiller du deg til den siste tidens debatt om utlevering og personvern med tanke på temaet i boken din?  

– Egmont har gjort en utrolig grundig jobb med å hente inn dokumentasjon, godkjenninger og juridisk vurdering. Og jeg har også rett til å fortelle min historie, ikke minst fordi jeg håper den kan vise andre at det finnes håp selv om du går gjennom mye drit. Og at alle er mer enn det du ser på tv, blogg eller Instagram.

FORHÅNDSBESTILL BOKEN MIN «SHIROG» HER

171 kommentarer

Siste innlegg