SKAM DERE, SAS!!!

Jeg må bare få prate ut om noe som har etterlatt meg, søsteren min, mamma og to kollegaer helt paff og som noen evige spørsmålstegn.

Vi reiste til Stavanger i går, i jobb-setting. Jeg er altså ikke i Stavanger på en «hobby-tur», men en tur jeg gjør i forbindelse med jobb. Jeg må bare få understreke det.

Da vi flydde hit, ble vi fort veldig engstelige. Vi flydde med SAS. Når vi skulle boarde på flyet, reagerte vi på at det var veldig mange mennesker som ventet på å få komme ombord på samme fly. Det så ut som om at det skulle bli et fullt fly.

Og hva tror dere var tilfelle?

Joda, STAPPFULLT fly! Heeeelt stappa!

Ingen 1-meters avstands regel på SAS i hvert fall. Og det er jævlig spesielt. SAS er tross alt statseid??? Burde ikke staten da trå inn og sette noen regler på flyene sine, og unngå å ha fullstappa fly hvor passasjerene sitter helt oppe i hverandre? Burde det ikke være en regel på at man burde få en 3-seters per passasjer??? Eller i det minste ha et tomt sete i mellom hverandre???

Hvorfor gjelder ikke 1 til 2 meters avstandsregelen på SAS sine fly? Hvorfor er det NULL restriksjoner???

Det gir absolutt INGEN mening!

Hvorfor skal staten være sååå opptatt av å slå ned på at mange folk samles i grupper, på grunn av smittevern, men på statseide SAS er det åpenbart ingen som kunne brydd seg mindre? Man kunne jo trodd at det er pengene som skriker høyt her.

Det flyet vi flydde ned med fra Oslo til Stavanger klokken 10:10 på onsdag (i går) skulle uten tvil blitt delt opp på to flyvninger med tanke på hvor mange passasjerer som skulle ombord. Men da taper vel SAS penger, ikke sant? Så da gjelder ingen regler som myndighetene har pålagt alle oss andre i dette landet?

Et så stappfullt fly er I HVERT FALL like ille som store folkegrupper som samler seg rundt om i Norge??

For å få dere til å skjønne hvor ille dette er, rommer altså et slikt Boeing-fly rundt 220 mennesker. Og flyet vårt var FULLT! Det er TOTALT GALSKAP at SAS får holde på sånn????

På Gardermoen var det regler mot korona som var overholdt. En meters avstand i sikkerhetskontrollen og ved innsjekksskranken hadde de dessuten bånd for å holde avstand mellom passasjerer og de ansatte. Men så fort man kom inn på flyet, var det NULL restriksjoner. Hvorfor?

Noe annet som er meget spesielt er at reglene myndighetene har pålagt oss medborgere i samfunnet, er blant annet at det for eksempel kun er lov med 20 pers i bryllup og begravelser. Men på statseide fly kan man være samlet over 200 personer? Hvor man dessuten sitter skulder til skuler, som sild i tønne?

Kan noen vær så snill å forklare meg hvordan dette er lov?

Jeg reagerer skikkelig sterkt på dette. Det er for dårlig!

Hadde det ikke vært for at jeg må reise innenlands for å jobbe nå, hadde jeg så klart ALDRI satt meg på et fly nå. Men jeg, som mange andre i dette land, er nødt til å reise innenlands for å jobbe. Selv i disse tider.

Jeg må bare også tilføye at den ene kollegaen min kom i dialog med en annen medpassasjer, som dessuten var sykepleier. Hun var fly forbanna av å se hvordan SAS får holde på.

Dette er helt bak mål og burde absolutt settes lys på.

Skam dere, SAS!

92 kommentarer
  1. Så ekstremt provoserende å lese! Hvorfor holder vi oss unna venner og familie da, hvis man kan fly stappfulle fly?

  2. Og hvorfor var denne «sykepleieren» på et innenlandsfly,når FHI,Bent Høie og co har frarådet ALT helsepersonell flyvninger…?

    1. Helsepersonell frarådes om å ikke reise utenfor kommunen, så merkelig at hun var ute å fløy.
     En annen ting er at du er på reise, eh ja skjønner at dette er jobbrelatert….. men stort sett har alle andre bedrifter avlyst sine forretningsreiser som er langt mere nødvendige enn det jeg går utover at din var…… og i tillegg var vel ikke familiemedlemmene dine på jobbreise? Så at de velger å ta seg en hyggetur er jo veldig spesielt. Herregud for et lavmålet innlegg. Her kommer du å skal håne SAS, og så er du jo ikke et fnugg bedre selv. Merkelig…….

     1. Syntes det er litt gøy at du skal late som om du vet noe om jobben til en influenser, og tror at når isabell er så stor som hun er i den verden, og tydelig viser på bloggen at det har vært kamera rundt henne den siste tiden, at hva enn hun spiller inn til kun handler om henne, og ikke også de menneske hun har rundt seg og er nær.. det er en selvfølgelig vil jeg regne med at det hun spiller inn til handler om hennes liv og omgivelser (hennes mor og søster feks) og ikke bare hun konkret, for hvordan skal vi da egentlig kunne bli kjent med hele henne som person? Så kanskje gjør litt mer research, se hvordan ulike dokumentarer eller bloggerne eller hva enn det er influencere spiller inn med kamera crew til, så skal du nok se at jobben dems også handler om de rundt dem.

   1. Enig. Det finnes andre måter å reise på enn på et fly. Støtter heller NSB og det er langt triveligere å reise med tog. Men det er vel for the common people som ikke flasher merkekler de ikke hadde da de var barn.

   2. Helsepersonell har ikke lov til å forlate landet. Det har ikke blitt sagt noe om å fly innland.

    Vedtak etter lov om helsemessig og sosial beredskap § 4-1 første ledd om forbud mot utenlandsreiser for helsepersonell som jobber med pasientbehandling

  3. Ikke at det unnskylder noe som helst, men en mulig forklaring er at de samler alle som skal reise dit, på samme fly på grunn av dårlig bemanning (grunnet permitteringer og økonomi av korona). De gjorde iallefall det da jeg skulle fly.

  4. Så utrolig bra at du setter lys på dette for det er helt sinnsykt! Ikke greit i det hele tatt! Tusen takk for at du bruker din stemme på dette!

  5. Så SAS skal bare legge ned helt? Dere reiser på egen risiko. Lite gjennomtenkt innlegg. Husk at de lønner tusenvis og de er avhengig av reisende.

  6. Men hvorfor skal du klage på dette da? Du flydde jo selv. Greit nok at det liksom var jobb, men husk på hvor mange i Norge som faktisk ikke jobber nå fordi de er permitterte eller i karantene, eller ikke kan jobbe pga andre grunner ifht corona. Hvorfor er din jobb så viktig at du da kan drasse med deg en haug med folk på et fly? Greit nok at du tok med deg to kollegaer, men og da ta med både søsteren din og moren din gjør jo så flyet også fylles med enda flere folk. Og er ikke moren din i risikogruppen? Da er vel ikke det lureste å dra henne med gjennom Gardermoen og på et fly?

  7. Staten solgte seg ut av SAS i 2018.

   Men enig at det virker dumt å ha grense på 20 stykk i en begravelse, men presse 200 stykk inn på et fly. Tror dog ikke bare det er SAS som gjør dette, det er nok de fleste selskapene, kanskje for å overleve konkurs.

   Samtidig tenker jeg at de som er i risikogruppen, eller har nær kontakt med noen i risikogruppen, kanskje burde kjøre egen bil. Ja, det er en lang tur, men kanskje verdt det når det blir presset så mange inn?

  8. Wideroe er like ille. Stappfulle fly. «Vi har dessverre ikke mulighet å opprettholde 1 meters avstand» sider de over anlegget. Tenk at flyselskapene i en epidimi er mer opptatt av å tjene penger enn helsen til sine egne kollegaer og passasjerer. Helt forkastelig

  9. Du satte deg på flyet fordi du “må jobbe”. Nei vet du hva, det må du faktisk ikke. På samme måte som at det er dumt av SAS å fylle flyene sine for å tjene penger, er det like dumt av deg å sette deg på det for å tjene penger.
   Alt handler om penger både for SAS og deg i dette tilfellet. Hadde du tatt det seriøst så hadde du ikke satt deg på det flyet.

  10. SAS er ikke statseid. Helt enig ellers, men det ødelegger seriøsiteten i innlegget når du skriver repeterende faktafeil som du også bruker i argumentasjonen din.

  11. luftsirkulasjonen på fly er såpass tett at uansett om passasjerer hadde hatt en treseter for seg selv ville det ikke hatt noe virkning.
   Samtidig er det likedan med Norwegian, Widerøe og alle andre flyselskap.

   1. Luften i et fly vil bidra til at hvis én er smittet i et fly med 10 personer, så vil sjansen for smittespredning være like stor teoretisk sett som om flyet skulle vært fullere.
    Alle som reiser, reiser på eget ansvar og alle enkeltpersoner og flyselskap er ansvarlig for å tilrettelegge for så god hygiene som mulig, MEN her har de reisende et større ansvar. SAS er ekstremt underbemannet og har ikke nok crew på jobb til å fly flere fly med færre personer. Du fløy pga en TV-innspilling (?) som jeg tviler på er STRENGT NØDVENDIG, mens crewet og folk på flyet MÅ fly for å kunne betale regningene sine – altså STRENGT NØDVENDIG.

    Synes som regel du har mange gode meninger og perspektiv på ting, men her synes jeg du kaster stein i glasshus og er vell krass i utspillene du kommer med. Husk: kan være lurt å sjekke litt fakta før man angriper et selskap og folkene som representerer dette på den måten du gjorde i dette innlegget.

    1. Tull. HEPA-filtre alene hindrer ikke smittespredning. Hadde det vært tilfelle så ville ikke dette viruset blitt en pandemi. Mange andre forhold spiller inn som f.els. Konsentrasjon av smitte, kontaktflate-smitte m.m.

  12. Du burde kanskje omformulere deler av dette innlegget. Godt poeng, men SAS er absolutt ikke statseid lengre. Det er en stund siden staten gikk helt ut. Argumentasjonen din faller derfor helt bort, siden det du skriver er direkte feil.

   Godt poeng, men du burde redigere innlegget slik at du har korrekt informasjon

  13. 1. SAS ER IKKE STATSEID. Norge solgte sine siste aksjer i SAS i 2018. Sånn sett så er ikke SAS eid av noen av de skandinaviske landene, men Danmark og Sverige eier fortsatt aksjer i selskapet. Det er en svært stor forskjell på om staten eier selskapet og om staten eier aksjer i selskapet.
   2. SAS har permittert 90 % !! av alle ansatte, og de har satt utrolig mange fly på bakken som følge av corona-viruset. De går i minus med mangfoldige millioner kroner, og for å ikke gå konkyes så må de ha så få flygninger som mulig. Dette resulterer dessverre i fulle fly fra tid til annen, men som et selskap så kan de ikke ha flere fly i trafikk enn de har.
   Ørliten utblåsning fra pilotstudent og snart 3. generasjon SAS i familien.

  14. Tusen takk for at du bruker stemmen din på dette, tok selv fly fordi jeg tenkte det var færre folk der enn på bussene, men det var tvert i mot det fulleste flyet jeg har sittet på innenlands. Håper de kan besvare spørsmålene dine, om det er statseid eller ei – dette burde aldri ha vært et faktum under en pandemi.

  15. Forstår at det er frustrerende men reglene med 1-2 meters avstand gjelder ikke for noen flyselskaper i Norge, noe det burde gjort.. men igjen er det ikke SAS du burde være sint på, ikke de som har bestemt disse reglene, og de følger det som blir satt..

  16. Hei Isabel,
   Så flott at du reagerer på mangel på smittevernsregler, men det er viktig at du retter kritikken der den hører hjemme, dvs til Folkehelseinstituttet som er myndigheten som lager regelverket. SAS bør selvsagt ha interne regler som gjør at passasjerene føler seg trygge. Jeg tror dessverre dette gjelder alle flyselskap i Norge – ikke bare SAS.

   Var det desinfeksjonssprit før dere gikk ombord i flyet?

   Funfact: SAS er ikke statseid. Dessverre. En Boeing fra SAS eller Norwegian på et fly mellom Stavanger og Oslo rommer ikke 220 mennesker, men maks 180. Selv om det ikke gjør saken noe bedre.

  17. SAS er ikke statseid lengre, ville rådet deg til å informere degselv før du går ut med feil informasjon. Det SAS kan heller ikke styre hvor mange som bestiller flybilletter på de oppsatte flyvningene. Selskapet gjør nokk sitt beste for å spre passasjerene. Det koster mye penger når en flyvning er oppsatt, selskapet ville tapt mer penger på å sette opp to flyvninger når det fint kunne bare vært en. For å unngå konkurs, noe mange bedrifter prøver på- kan man ikke bare sette opp mange flyvninger for at under 50 stk kan fly på en flyvning. Myndighetene råder alle med symptomer til å være hjemme, dermed skal flyet i grunn være spittefritt.

  18. Du vet at korona smitter gjennom air con ja? Uansett om man er én eller 200 stk i flyet, kan alle bli smittet via den. Just sayin

   1. Du vet at filteret som brukes i en 737 tar så små partikler som virus partikler? Så ikke igjennom AC det i såfall smitter 🤷🏼‍♀️

  19. Er nok derfor de fleste fly er innstilt. Og da “må” de fylle opp de få flyene som faktisk går.. Ikke vet jeg, men veldig spesielt at de kan gjøre det sånn i såfall.

  20. Om moren din er i risikogruppen hvorfor tar du henne med på flytur i det hele tatt. Flyplasser er vel en av de stedene der du har størst sjanse å smitte eller bli smitta. Forstår at du har en jobb, det har vi (nesten) alle, men denne jobbreisen kunne du vel unngått. Og 2 meter eller ikke inne på flyet – sitter det én der med coronasmitte så er dere litt kjørt hele gjengen være seg du er 1 meter eller 5 meter unna. Virker som om du er imot alt og alle som er utendørs om dagen, refererer til videoen før du ble syk der du gikk rundt i Oslo og bare “hva feiler det folk som er ute nå???” når du selv er ute? Ja du unnskyldte deg med at du nettopp hadde sitti i karantene men spiller det noen som helst rolle og hvordan vet du isåfall at ikke de hundre persen du traff på også hadde sitti i karantene? Har aldri skrevet noe imot deg i kommentarfeltet men er helt enkelt provosert over at du er “greit med meg men ikke med andre”..

   1. Om du faktisk følger meg og så den storyen hvor jeg reagerte på at andre var «ute» som du så fint skriver selv, hadde du også visst at det ikke er slik du skriver her i kommentaren din. det er da lov å gå ut å LUFTE seg?? Som jeg gjorde, dessuten alene?? Det jeg derimot reagerte på på storyen du referer til, var at jeg observerte en hel park STAPP full med mennesker som satt tett i tett, samt en gjeng på rundt 10 personer som gikk i samlet gjeng!
    JEG er ikke bedre enn noen andre og det har jeg ALDRI gitt uttrykk for heller! Og er det noen i denne bransjen som har tatt og som fortsatt tar myndighetenes regler ifht korona, er det fanken meg!!
    Og at jeg er på denne jobbturen, er ikke i mine hender! Jeg har kontrakter jeg må forholde meg til! Og da er ikke valget opp til meg!

  21. Det kan være mange grunner til det.. Hva om Hun skulle i begravelse? Rettsak? Eg antar at hun aldri hadde flydd hvis hun ikke måtte… Litt kjapt ut å dømme eller?

   1. Fordi som hun skriver har hun kontrakter og virker som hele poenget var å filme de 3 (hun, søsteren og mora) om oppveksten og ting de har opplevd.

  22. SAS er ikke statseid, og det har florert i media vedrørende hvordan flyselskapene ikke kan etterfølge reglene. Så dere valgte selv å reise med fly istedenfor å for eksempel kjøre

   1. Det er nok fordi SAS er svensk flyselskap og i Svergie har de ikke stengt noe eller satt noen regler om corona viruset

  23. Skjønner godt at du reagerer, men din jobb er jo heller ikke akkurat samfunnskritisk. Hadde flere innsett det så kunne kanskje de som faktisk har samfunnskritiske jobber kunnet reise når de må uten så stor fare for å bli smittet.

   1. Nettopp!! De har bedt folk holde hjemme kontor så langt det lar seg gjøre, men hun skal ut å fly? De kunne tatt leiebil den turen om det var så viktig. Er hennes jobb viktigere enn alle andres?

  24. Sas har ikke vært statseid på flere år. Et boeing 737 800 fly i SAS sin konfigurasjon tar 181 personer. Dette er flyvninger den norske stat har “bestilt” for å opprettholde div infrastruktur i disse tider. Besetningen ombord følger alle restriksjoner de skal følge, og der følges europeiske råd samt norske. Det er ikke de sin “feil” dette. Sas som alle andre aktører følger de råd og restriksjoner som blir pålagt, og så lenge det ikke er restriksjoner på antall passasjerer på flyseter gjør de altså ikke noe galt. Synd at du henger ut noe som bare er gjort i beste hensikt. Alternativet hadde vært 0 flyvninger, slik som man ser i mange andre land hvor staten ikke går inn i disse Covid 19 tider å opprettholder viktige arbeidsplasser og infrastruktur.

  25. Da jeg skulle på jobb og flydde med SAS var det fullt fly fra Bergen til Oslo og fra Oslo til Harstad, dette var for en uke siden.. satt der som ett spørsmålstegn både eg og han eg flydde med😅

  26. Jeg bare lurer, dette er absolutt ikke ment som hate ❤ Men når influencere reiser på jobbreise, hva gjør de da?

  27. Litt fakta kan være lurt før du «ranter».
   Fullt forståelig at du er bekymra i og med et fullt fly MEN fra FHI er det ikke kommet klare retningslinjer på avstand på flyene og selskapene (SAS,Widerøe og Norwegian) flyr nå basert på at de er en kritisk transportbransje. Staten dekker en del for å kunne opprettholde trafikken fordi vi er et langstrakt land.
   En slik maskin som du fløy tar ikke 220 passasjerer,de tar mellom 180-189 pers og de fleste flyene nå til dags har også HEPA-filtre.
   Alle selskaper sliter virkelig nå og de avgangene som er er de som er…beklageligvis.
   Rett pekefingeren mot FHI og ikke et spesifikt selskap og baser deg på fakta og ikke påstander i fremtiden.

   Vi skulle gjerne vært ute å flydd dere vi,men per nå er vel rundt 90% av alle flyvende og bakkepersonalet permittert.

   Hilsen permittert flyvertinne.

  28. De som er i risikosonen bør holde seg unna flyplasser/flyreiser og kollektiv.

   Om du har en jobb du MÅ gjennomføre, så bør det strengt tatt KUN være deg og dine kollegaer/innvolverte som skulle reist.

   Om din mor og søster var “en del av ditt samarbeid”, så er jeg rimelig sikker på at det hadde vært greit at bare du kom, FORDI vi, landet og HELE verden er i en krise.

   SAS har fulle fly og du tar med deg mennesker som ikke strengt tatt trenger å fly med deg…
   hvis alle var/er/blir/gjør som SAS og deg så ja, da sier det plutselig poff og vi har ukontrolert smitte som igjen kan føre til overbelastning av helsevesenet og vidre føre til død for sårbare grupper og folk i risikosonen, som for eksempel din mor.

   Det er ingen som har noen å miste pga SAS eller unødvendig drasse med seg andre på jobb tur.

   Jeg velger å tenke at SAS og du selv gjorde en feil oppi denne krisen.

   Jeg blir ikke overrasket om Norge må fortsette med inngripende tiltak nettopp fordi hvermannsen “glemmer” at hele verden er i krise.

  29. Helt sykt! Jeg er lærer og vi får ikke lov til å samles 25 voksne, med 2 meters avstand, i en gymsal i morgen for å planlegge åpning av skolene på mandag (for 150 elever)! Der satt kommunen ned foten og vi må ta planleggingsdager på nett..

  30. 1. Jobben din er ikke samfunnskritisk, så denne flyturen antar jeg at du kunne vært foruten. 2. SAS er ikke statseid. 3. Hvorfor må du dra med deg familien din på en jobbreise? 4. Det hadde vært mye tryggere av deg å ta tog, aller helst bil til Stavanger. 5. Dersom èn hadde hatt corona på det flyet, ville alle blitt smittet uansett om man sitter flere meter fra hverandre eller rett ved siden av. Jeg har mye respekt for deg, Isabel, men dette innlegget kunne du vært foruten. Feilinformasjon og oppfattes som svært lite gjennomtenkt

  31. Du argumenter med at du reiste grunnet jobb. Og det er et holdbart argument, fordi du som bedrift skal gjøre det du kan for å overleve. Det samme må jo SAS gjøre..

  32. Sønnen min dro med dette flyet. Akkurat som han, var flesteparten som var med på flyvningen rekrutter som skulle møte opp i Madla-leiren i går.

  33. Nå var jo du og familien din med på å gjøre dette flyet fullt da. Hvorfor valgte dere ikke å reise på en annen måte?

  34. Sas er ikke statseid.. Det er eid av Sverige og Danmark. Du kan reise på jobb, men ingen andre? Du er lite gjennomtenkt ass. Folk skal hjem, folk må på jobb.. på lik linje med deg.

  35. Hei,

   skjønner at du blir provosert av dette, men føler jeg må belyse en annen side av dette. Flyselskaper er et av de som blir hardest økonomisk rammet av denne krisen. Man ønsker selvfølgelig å opprettholde restriksjonene og begrense smitte også i SAS, men i tråd med myndighetenes ønske om å opprettholde infrastruktur (og borgernes behov for reise) opprettholder SAS noen ruter. Dette har vårt formidlet i offentlige kanaler og gjelder alle flyselskap. De mottar (i likhet med eksempelvis Norwegian) statsstøtte i forbindelse med dette arbeidet, men dette betyr ikke at de er statseide. Det er direkte feil.

   Når man i disse dager benytter seg av fly, innebærer dette uansett en aksept av en høyere risiko. SAS har ikke mulighet til å blokkere noen seter slik du foreslår da dette ville forverret en allerede kritisk økonomisk situasjon og i verste fall ført til konkurs. Det er imidlertid formidlet at kun de som må reise, bør gjøre dette. SAS søker videre minske smitterisikoen så godt de kan. De har blant annet kuttet ut all matservering og de ansatte benytter hansker. Disse tiltakene informerer de også om over callingen.

   Skjønner som sagt at du er provosert, men som en som kjenner til ansatte ved SAS føler jeg meg obligert til å ta SAS noe i ansvar. Å spre misvisende informasjon om at de er statseide bidrar til å uopplyst debatt. De kan videre ikke være ansvarlige for at det gjelder forskjellige regler for fly sammenlignet begravelse

  36. Slik var det fra Tromsø til Ålesund også. 2 meters avstand på flyplassen og 10 cm avstand på widerøe fly 🤠 Det gikk fint altså, men… Det blir for dumt!

  37. Hvorfor tok dere ikke leiebil Isabel? 😌 Mye tryggere for deg og familien mtp smitte, og som den familien dere er, så tenker jeg dere hadde digga en roadtrip til Stavanger, ikke minst alt man ser og opplever på vei ned!

   Jeg bor i Nord-Norge og skal ta bilen sørover for å se familie i sommer – akkurat som jeg har gjort de siste 4 årene ☺️

   Jobbreise og sommerferie er dog ulike settinger ift til dette, men anbefaler deg å gjøre dette istedet for å fly. Du beskytter deg og dine. Må bare sette av god nok tid 👌🏼

  38. Myndigheter anbefaler at man skal fly kun om det er høyst nødvendig. Var denne reisen virkelig så nødvendig for deg?
   Hvis du vil gjøre din del denne dugnaden så hold deg hjemme, i hvertfall i Oslo.

  39. Tanken bak det vil jeg tro er kostnadene som forekommer hver flyvning. Skulle dem halvert mengden passasjerer måtte dem igjen doblet fly prisene for å dekket kostnadene, noe jeg er ganske sikker på at enda flere hadde klagd på. Ellers er det neste alternativ, stoppe fly trafikken. Er man hysterisk finnes det mange andre måter å reise innlands på, man MÅ ikke velge fly om man synes det er helt forferdelig. Det står vel ingen steder at disse reglene gjelder fly også ? Tenker at dersom man velger å fly må man bare ta den risikoen på egen kappe. Jobb eller ikke.

  40. Seriøst, vi har fått med oss nå at SAS ikke er statseid. Jævlig cringe at så mange må påpeke det når det allerede kryr av kommentarer i kommentarfeltet som sier det. Hold kjeft , vi har fått det med oss nå. Skulle trodd kommentarfeltet består av 40 år gamle VG kommentarfelt folk som ikke klarer å holde kjeft.

  41. Det er veldig bra at du setter lys på dette men du hadde ikke absolutt trengt å fly, hvert fall ikke med familien din. Pappa jobber egt i utlandet og reiser hver uke og har sitt eget firma så han tjener ekstremt lite nå fordi han ikke kan reise, men han reiser fortsatt ikke. Det er bra du snakker om det da:)

  42. Kanskje en lærepenge at man bør la være å fly i disse smittetider. Det er lov å fly innenlands. Og hvordan tenker du at det skal opprettholdes smittevern regler inne på et fly?? Da får hver enkelt som velger å fly, ta den sjansen. Rett og slett!

  43. Jeg eg overbevist om at 98.98% av disse var yngre enn dere og skal til madla leieren. Hvorfor kjører dere ikke ned, med tanke på at du har påpekt at moren din er i risiko gruppen? Og jeg er også overbevist om at en hver arbeidsgiver eller oppdragsgiver har forståelse for at du ikke kunne tatt denne reisen eller at du måtte ha reist med bil.

   Og igjen ser man at bloggere ikke klarer å holde seg oppdaterte

  44. Hei Isabel.
   Jeg liker deg godt, men føler du glemmer litt hvilken påvirkningskraft du har. Ved at du skriver dette innlegget vil flere boikotte SAS og det er det siste vi trenger nå. Mange bedrifter sliter og spesielt reisebransjen. Vær litt forsiktig med kritikken av norske selskap i disse korona tidene. Vi har mye å miste alle sammen.

   Håper du har det fint i Stavanger.

  45. Ro deg et hakk ned da jenta! Sas er ikke statseid lenger for det første. For det andre då fløy du og der er mange andre fløy sikk på jobb og sas har ikke råd å fly hvor hver menneske skal ha en 3seter og skal de dele inn slik så har ikke de som må fly råd da kostnaden må fordeles og billetten vil koste 70 pst mer. Min mann jobber i customersupport og har reisejobb men sitter hjemme med hjemmekontor- hold ræva di hjemme?

  46. Det er flott at du engasjerer deg sterkt i smitteproblematikken. Derfor desto mer synd at du tryner så til de grader i dette innlegget.

   Du sier at penga rår hos SAS – ja, antagelig like mye som de rår hos deg selv.

   Du er fri til å velge hva du vil utsette deg for av smitte, og med dine holdninger til smitterisikoen i tidligere innlegg, er jeg svært forundret over at du tar med deg 2 kollegaer, søster og mor på et fly i disse dager. At du tar med deg moren din, som du gjentatte ganger har fortalt er i risikogruppen, er uforståelig. Hvilket forbilde er du?

   Du sier du er bundet av en kontrakt. Hvis kontrakten din binder deg selv og familien din opp i et fly i de tidene vi nå lever i, bør du kanskje vurdere managementet ditt?

   Hvordan klarer dere 5 forresten å holde den anbefalte avstanden mellom dere under hele denne reisen (ser dere kjører bil også)?

   Trist….

   Hilsen cabincrew (permittert)

  47. Nå har jeg klappet for helsepersonell , og alle andre som har stått på i denne tiden.

   Nå syns jeg også vil bør klappe for Bloggere

   Klapp klapp hmm

  48. Du er ute og reiser med hvor mange personer sa du??? For et idiotisk innlegg du har tydeligvis ikke peiling på hva du snakker om, få jobbreiser er vel strengt tatt nødvendige i disse dager så kanskje du skulle bare holdt deg hjemme? Tenkt på all som har blitt permitterte, fantastisk at SAS fortsatt er der for oss, bare tenk på de ansatte som utsetter seg selv for smitte for å frakte passasjerer som MÅ ut å reise selv i disse dager, ikke nødvendigvis familietur til stavanger og tilbake. Høres veldig unødvendig ut, skjerp deg!!!!!

  49. Det provoserer at så dumme folk som deg finnes. Har du en selvfølgelig rett til å reise/ gjøre som du vil mens andre følger påbud om å holde seg inne og hjemme? Stupid bitch!!

  50. Isabel, jeg har mye respekt for deg, men dette er ikke IT! Du måtte ikke fly, du må absolutt ikke jobbe utenfor Oslo, du tjener penger selvom du holder deg hjemme. Du måtte heller ikke ta med deg familien og dermed bidra til fullt fly. Flyselskap er i ferd med å gå konkurs, det er ikke du selvom du holder deg i Oslo. Akkurat nå synes jeg at vi flyr på egen risiko, alle forstår om du ikke kunne dratt til Stavanger akkurat nå.

  51. Staten har faktisk trådt inn, det er faktisk de som har kontroll over flyselskapet under Corona, så det er de som bestemmer alt. Derfor er det ikke SAS du skal bli sur på men staten, som burde vært strengere her som alle andre steder.

  52. Hvorfor valgte du ikke at købe 3 billetter / sæder ved siden af hinanden? Eller købe en business billet, hvor der er mere plads.
   Der er nok af valgmuligheder – men det koster selvfølgelig😉
   Måske at du bare skulle have valgt at blive hjemme…

  53. Hvis bare folk som hadde samfunnsviktige jobber hadde tatt fly, ville det helt sikkert gått greit. Folk bruker alt for lite videomøter og sånne ting som faktisk fungerer utmerket. Nå vet jeg ikke om jobben din var livsviktig for landet, men det var helt sikkert mange andre på flyet som også strengt tatt kunne latt være å fly. Ikke klag på flyselskapene de gjør en kjempejobb.

  54. Oi, jeg er så enig med deg! Blir så provosert over at enkelte bedrifter, som lever av å samle masse folk, må holde stengt og mest trolig bli de siste som åpner. I mens ser man på fly som er stappfulle? Enda godt det ser ut til å bli nye regler!

  55. Hei

   Forstår godt din frustrasjon, det er slik at alle flyselskap forholder seg til informajson/restriksjoner som blir gitt av myndighetene.

   Det er ikke slik at det er satt noen restriksjoner på hvordan flybransjen skal håndterte denne ekstraordinære situasjonen. Syntes du heller burde fokusert på at myndighetene burde lagt frem klare restriksjoner for luftfarten, fremfor å belære et spesifikt selskap.

   Dette kunne like gjerne skjedd hvilket som helst annet selskap.

   Og en Boeing 737-800 tar ikke over 220 passasjerer, den tar 181 passasjerer, en liten korrigering☺️

  56. Jeg er helt enig med deg i at dette er idiotisk, men det er vel like idiotisk av deg som person å sette deg på dette flyet? Du sier det var en jobbreise, men betyr det at du MÅTTE sette deg på dette flyet? Hva med alle de som er permittert eller har hjemmekontor? Du av alle er vel en som har et yrke der du faktisk kan ha hjemmekontor uten problemer? Du måtte vel strengt talt ikke på dette møtet? Kunne det ikke skypes? Jeg forstår at du synes det er idiotisk av SAS å tenke økonomi fremfor helsesikkerhet, men du gjorde akkurat det samme her. Du av alle hadde vel klart deg uten inntekten dette jobbmøtet ga deg. I tillegg tar du med deg to personer ut for å fly, du kunne vel i det minste ha reist alene? Føler dette ble dobbelmoralsk av deg, for akkurat i denne situasjonen tenkte faktisk du og økonomi fremfor helsesikkerhet.

  57. Hvem er du til å vite om ulike avlyste jobboppdrag går utover økonomien til isabell eller hvem som helst? Hun har allerede måtte avlyse mye, hun har allerede måtte utsette masse. Men vil ikke du tro at om et helt jævla kamera crew skal følge isabell og familien hennes der hun ble oppvokst, så er det en nokså stor deal? Alt kan ikke utsettes, alt kan ikke avlyses. Hun har mer penger en hverdagsmannen ja, men hun har også et lån på leilighet til 5 mill, så jeg vil tro at også hun ikke lenger kun kan leve på å skrive blogginnlegg fra stua si i Oslo.

  58. Du er jo på flyet selv. Man skulle ikke reise om det så ikke var veldig nødvendig.

   Du er jo en av de som er så dumme at de reiser at det blir så fullt. Når det er smittefare og man ser at det er såå fullt så er det ditt ansvar også.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg